«Μύρισαν» εκλογές... Κάλπες τον Φεβρουάριο;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Μύρισαν» εκλογές... Κάλπες τον Φεβρουάριο;

Νοέμβριος 28, 2022 - 10:23

Πριν από δύο μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Καλλιθέα είπε ότι «μύρισαν εκλογές», αναζωπυρώνοντας τα σενάρια που θέλουν τις κάλπες να στήνονται πολύ νωρίτερα από το καλοκαίρι, και το τέλος της τετραετίας.

Την Κυριακή, βέβαια, ο Πρωθυπουργός από το Λονδίνο, και ίσως επηρεασμένος από τον συνήθως μουντό καιρό της βρετανικής πρωτεύουσας, είπε ότι «δεν υπάρχει ακόμα ορατότητα για τον χρόνο των εκλογών», και μάλιστα υπογράμμισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», ενώ ανέφερε και το εξής:

Την ώρα των εκλογών θα μπορούμε να συγκριθούμε εύκολα με την αντιπολίτευση.

 

(Ενδιαφέρουσα η φράση του Πρωθυπουργού. Αυτή τη χρονική περίοδο πιστεύει ότι η σύγκριση είναι... δύσκολη;..)

Πάντως, από τα κομματικά επιτελεία πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζονται για εκλογές τον Φεβρουάριο. 

Ισχύει ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν....

Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέφερε ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη του «Θεωρείο» στην «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κλειστή σύσκεψη είπε σε συνεργάτες του ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να γίνουν οι εκλογές με την παλιά απογραφή.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της νέας απογραφής τον Δεκέμβριο, ίσως αν οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο η επιθυμία του Πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί.

Σε αυτή την περίπτωση δε, η Αρκαδία δεν θα χάσει έδρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην Αρκαδία στις 5 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου, και οι μηχανές έχουν ήδη πάρει μπρος για το κόμμα.