Συνελήφθη η Εύα Καϊλή - Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο - Διεγράφη από το ΠαΣοΚ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή - Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο - Διεγράφη από το ΠαΣοΚ

Δεκέμβριος 10, 2022 - 09:02

Χθες βράδυ συνελήφθη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία ελέγχεται μαζί με άλλους αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου για σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη «Le Soir», η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές και συλλήψεις καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το Κατάρ επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

«Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα», είπε η ίδια πηγή.

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων ενώ λίγη ώρα αργότερα τέθηκε εκτός από την ομάδα των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστών.

Η ευρωβουλευτής είχε προκαλέσει σάλο με τις πρόσφατες δηλώσεις της για το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.