Περιφέρεια Πελοποννήσου: Το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών και οι πιθανοί υποψήφιοι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών και οι πιθανοί υποψήφιοι

Δεκέμβριος 20, 2022 - 13:28

Σε λιγότερο από έναν χρόνο, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2023, θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Και ενώ για άλλες περιφέρειες υπάρχει πληροφόρηση ως προς το ποιος θα κατεβεί υποψήφιος, και έχουν ξεκινήσει και οι παραιτήσεις εκείνων που σχεδιάζουν να κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επικρατεί ένας... συνεχιζόμενος ψίθυρος.

Ουσιαστικά, το μόνο βέβαιον είναι ότι η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος η οποία είχε εκλεγεί με τη παράταξη Νίκα, συντάσσεται με τη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη -κάτι που φαινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα... από μακριά!

Ο Πέτρος Τατούλης έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει τις επεμβάσεις που έκανε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράταξή του στις προηγούμενες εκλογές, ζητώντας πιεστικά από τα μέλη του να στηρίξουν τον εκλεκτό του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Παναγιώτη Νίκα. Ο ίδιος, υπερασπιστής της άδολης και ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης, είδε στελέχη της παράταξής του να «αποστατούν» και να αλλάζουν στρατόπεδο.

Το μεγάλο ερωτηματικό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι τι θα κάνει το κυβερνών κόμμα. Όπως φαίνεται, δεν είναι στις προθέσεις του κόμματος να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση για τη Πελοπόννησο ως τις εθνικές εκλογές. Και όσο η Νέα Δημοκρατία δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, τόσο περισσότερο «παίζει» το σενάριο Νίκα.

Ακόμα, όσο δεν ξεκαθαρίζει το πράγμα, γίνεται μια... παρέλαση ονομάτων για την υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μαντάς, Λυκουρέντζος, ακόμα και το όνομα του Κώστα Βλάση ακούγεται και... γράφεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά είναι πιο έτοιμος, αφού η υποψηφιότητα που ετοιμάζεται είναι δυνατή. Πρόκειται για τον βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση, αφού ο Γιώργος Δέδες, επικεφαλης της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» έχει βάλει στόχο την εκλογή του στον Νομό Κορινθίας.

Μια δήλωση - «βόμβα» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είπε στον Best ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι προτεραιότητά του, αλλά θα το σκεφτεί διότι το ακούει από πολλούς.Πάντως, ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό επειδή, όπως είπε: «Μετά από 13 χρόνια που έχω δώσει πολλές μάχες στην Αρκαδία, όπου οι άνθρωποι με τίμησαν με τόση αγάπη, δεν μπορώ εγώ επειδή οι έδρες γίνονται… δύο και πιθανόν να μην μπορώ να είμαι βουλευτής, εγώ να την… κάνω και να φύγω. Αυτό δεν μου επιτρέπεται, δεν με τιμά και δεν θα το έκανα ποτέ. Η μάχη θα δοθεί στην Αρκαδία χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Η κατάσταση προς το παρόν παραμένει ιδιαίτερα ρευστή, καθώς τα κόμματα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εθνικές εκλογές. Πάντως, δεν αποκλείεται η Νέα Δημοκρατία να δώσει χρίσμα σε κάποιον εκλεκτό, όπως είχε κάνει το 2019. Κι αυτό θα σημάνει μεγάλη πίεση στην παράταξη Τατούλη και στους «γαλάζιους» περιφερειακούς συμβούλους. Ακόμα, δεν φαίνεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΠαΣοΚ να... συσπειρώνονται, κατά κάποιον τρόπο, εναντίον του «κοινού εχθρού».

Πάντως, δεν αποκλείεται ο Παναγιώτης Νίκας και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν το... δαχτυλίδι σε περιφερειακό σύμβουλο, ώστε να διεκδικήσει την Περιφέρεια.