Για «νομικό ακτιβισμό» κατηγόρησε τις απούσες παρατάξεις από τη συνεδρίαση του ΠεΣυ ο Γ. Μαλτέζος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Για «νομικό ακτιβισμό» κατηγόρησε τις απούσες παρατάξεις από τη συνεδρίαση του ΠεΣυ ο Γ. Μαλτέζος

Δεκέμβριος 20, 2022 - 17:29

Η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Ο πρόεδρος του ΠεΣυ Γιάννης Μαλτέζος όρισε η διακοπείσα συνεδρίαση να γίνει σήμερα, την ίδια ώρα, στις 16:00 δηλαδή, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο κ. Μαλτέζος ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση και μετά τις παρουσίες, κατηγόρησε τις παρατάξεις (Τατούλη - Δέδε) για «νομικό ακτιβισμό» επειδή δεν αναγνωρίζουν ως νόμιμη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ο προϋπολογισμός ήρθε προς ψήφιση στο Σώμα, εξαιτίας της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Νόμος Θεοδωρικάκου.

Δεν μπορούμε να επέμβουμε σε μια απόφαση που είναι να βγει και να μας κοινοποιηθεί.

«Ζητήσαμε από τη Νομική Υπηρεσία μας τη γνωμοδότηση, για την απαρτία σε συνεδρίαση που διεκόπη και συνεχίζεται εντός 24 ωρών. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε συνεδρίαση. Είναι παρόντα 22 μέλη, διαδικτυακά ή διά ζώσης»

Ο κ. Κελλάρης πήρε τον λόγο επί της διαδικασίας και αναφέρθηκε στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου Θεοδωρικάκου για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή από το ΠεΣυ, και δήλωσε ότι διαφωνεί η παράταξή του και δεν δέχεται την εισήγηση που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Επίσης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση.

Δεν θα μπούμε σε ένα «αντι-Νίκα» μέτωπο

Τον λόγο ακολούθως έλαβε ο κ. Γ. Μπουντρούκας, ο οποίος δήλωσε ότι ναι μεν η παράταξή του πιστεύει ότι μπορεί να εφαρμοστεί η απλή αναλογική, αλλά δεν αποχωρούν από τη συνεδρίαση, διότι δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη η Περιφέρεια, όπως επεσήμανε.

Η συνεδρίαση προχώρησε με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου.