Επιθεώρηση Εργασίας: Ανασφάλιστη η εργαζόμενη που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στο Ξυλόκαστρο - Πρόστιμο στον δήμο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιθεώρηση Εργασίας: Ανασφάλιστη η εργαζόμενη που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στο Ξυλόκαστρο - Πρόστιμο στον δήμο

Ιανουάριος 16, 2023 - 10:50

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πρόστιμο 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία επιβλήθηκε στη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας για την άτυχη εργαζόμενη που έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας.

Αυτό αποκάλυψαν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής στην aftodioikisi.gr. επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν μάλιστα ότι κινούνται ταυτόχρονα διαδικασίες για την επιβολή ανάλογων προστίμων και για τους άλλους δύο εργαζόμενους που , όπως είχε αποκαλύψει η επίσης δούλευαν ανασφάλιστοι στο μοιραίο απορριμματοφόρο την μέρα του τραγικού εργατικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Επιθεωρητές των Εργασιακών Σχέσεων που έσπευσαν για έλεγχο στο Ξυλόκαστρο μετά το τραγικό συμβάν διαπίστωσαν «παράνομη απασχόλησης της εργαζόμενης» αφού δεν ήταν καταχωρημένη στο σύστημα «Εργάνη συνέταξαν σχετικό πόρισμά, προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, έγγραφο που ανάρτησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΠΑΠΥΡΟΣ», προκειμένου να λάβει γνώση και ο δήμος.

Παράλληλα όπως ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, στελέχη της υπηρεσίας, το πόρισμα μαζί με όλα τα στοιχεία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να κινήσει σχετική έρευνα αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις κάτω από τις οποίες εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Εργασίας, κάνουν λόγο «για διαδικασία προσλήψεων εκ’ των υστέρων» σχολιάζοντας τις κινήσεις του δημάρχου Ξυλοκάστρου να κινήσει διαδικασίες προσλήψεων σε μεταγενέστερο χρόνο, τόσο της άτυχης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, όσο και των υπόλοιπων εργαζόμενων.