Το Peloponnese Wine Festival έφερε την Πελοπόννησο στο ποτήρι σας… (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Peloponnese Wine Festival έφερε την Πελοπόννησο στο ποτήρι σας… (pics)

Ιανουάριος 25, 2023 - 12:18

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, κατέκτησαν το Αθηναϊκό κοινό για 15η χρονιά.

Τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου έδωσαν φέτος το καθιερωμένο ραντεβού τους με το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Το Peloponnese Wine Festival δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει την νέα και την «παλιά» γενιά των οινοποιών, να ανακαλύψει τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς και τις νέες εμφιαλώσεις τους.

Για ακόμη μία χρονιά όσοι βρέθηκαν στο Peloponnese Wine Festival είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλειοψηφία των εκπροσώπων του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αμπελώνα της Ελλάδας, να συζητήσουν μαζί τους και να δοκιμάσουν κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές.

Και φέτος οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κρατάνε σημειώσεις και να βαθμολογήσουν τα κρασιά που δοκίμασαν σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που περιείχε  όλα τα κρασιά της έκθεσης, το my.wine.gr.

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου Γιάννης Τρουπής με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει τους οινοπαραγωγούς για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γιάννη Τρουπή μας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει τους οινοπαραγωγούς για την έκθεση στη Γερμανία με ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, μία σημαντική συνεισφορά από την μεριά της Περιφέρειας.

Όπως είχε δηλώσει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

Έχουμε κάθε διάθεση να συνδράμουμε, καθώς τα κρασιά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, προβεβλημένα και με ολοένα αυξανόμενη διεθνή παρουσία

Το Peloponnese Wine Festival  δίνει ραντεβού στην Κύπρο και  συγκεκριμένα στη Λεμεσό τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου