Αγρότες Πελοποννήσου: Δακοκτονία και ενεργειακό στο επίκεντρο της σύσκεψης με Περιφέρεια, ΕΛΓΑ και υπουργείο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αγρότες Πελοποννήσου: Δακοκτονία και ενεργειακό στο επίκεντρο της σύσκεψης με Περιφέρεια, ΕΛΓΑ και υπουργείο

Φεβρουάριος 01, 2023 - 10:39

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των αγροτών όλων των νομών της Πελοποννήσου. Οι αγρότες μετέβησαν στην Περιφέρεια για να έθεσαν στον περιφερειάρχη τα μεγάλα προβλήματα πουν αντιμετωπίζουν, όπως το αυξανόμενο κόστος παραγωγής που μεταφράζεται στις ανοδικές τιμές στην ενέργεια και στα καύσιμα.

Μετά από την συνάντηση με εκπροσώπους τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποφάσισε να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Σε αυτή την σύσκεψη θα λάβουν μέρος δύο εκπρόσωποι των αγροτών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι προϊστάμενοι των 6 ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο γενικός διευθυντής της εν λόγω Διεύθυνσης της έδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χρήστο Θεοδωρακόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, μας πληροφόρησε ότι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στην σύσκεψη είναι αυτό της δακοκτονίας. «Στην Μεσσηνία χάσαμε όλη την παραγωγή» όπως πρόσθεσε αγανακτισμένος, οπότε οι έγκαιροι ψεκασμοί θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Έπειτα θα ακολουθήσουν θέματα όπως το αυξανόμενο κόστος παραγωγής δηλαδή τα ασήκωτα βάρη που έχουν να αντιμετωπίσουν από την ενεργειακή κρίση σε ρεύμα και πετρέλαιο.

Όσον αφορά την νέα επιδότηση του ρεύματος για τους αγρότες που ανέρχεται στα 40 ευρώ την μεγαβατώρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απαντά ότι αυτός ο διακανονισμός δεν λύνει τα προβλήματα τους και άμεσα το πανελλήνιο σώμα εκπροσώπησης των αγροτών θα διεκδικήσει συνάντηση με τον Υπουργό.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι οι αγρότες πιστοί στις αποφάσεις που έλαβαν συλλογικά για σημαντικές κινητοποιήσεις, προετοιμάζουν δυναμικά μπλόκο  με τρακτέρ στην Μεσσηνία την επόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα ενώ θα ακολουθήσουν η Λακωνία και η Αργολίδα.