ΣΥΡΙΖΑ Άργους Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ Άργους Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σεπτέμβριος 27, 2013 - 09:56

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χ.Α.

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α.. Δεν είναι μόνο τα πρόσφατα περιστατικά της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα καθώς και οι τραμπουκισμοί στον Μελιγαλά. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Τζανείου και άλλων νοσοκομείων, καθημερινά εισάγονται μετανάστες βαριά κακοποιημένοι από χρυσαυγίτες. Υπενθυμίζουμε ότι στις 17/1 είχε δολοφονηθεί στα Πετράλωνα ο Σαχ Τζακ Λουκμάν από μέλος της Χρυσής Αυγής. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να βρεθεί η Χ.Α. εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου.

Το Μνημόνιο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό

Η ισχυροποίηση της Χρυσή Αυγής δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την καταστροφή που έχει επιφέρει το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία. Μόνο μια κοινωνία σε κατάσταση σοκ κι έσχατης εξαθλίωσης, χωρίς σταθερά σημεία αναφοράς και με πλήρη απώλεια προσανατολισμού, θα μπορούσε να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή κοινοβουλευτικό κόμμα. Όπως και στη δεκαετία του '30, οι ιθύνουσες ελίτ που λεηλατούν τον κοινωνικό πλούτο και φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των πολλών, ανοίγουν το δρόμο στο φασισμό.

Η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ αποτελούν επιπλέον παράγοντες ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής. Οι διαρκείς επιθέσεις εναντίον των λαϊκών κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης, η απαξίωση της δημοκρατίας, η διαρκής προβολή της ανάγκης για οικοδόμηση αστυνομικού κράτους, η στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών αντιστάσεων, καθώς και η μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους δημιούργησαν ένα πολιτικό ακροατήριο έτοιμο να ακούσει τα κηρύγματα μίσους των ναζί.

Η θεωρία των δύο άκρων αθωώνει τη Χρυσή Αυγή