Έρχεται το εμβόλιο για τον αναπνευστικό ιό RSV

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχεται το εμβόλιο για τον αναπνευστικό ιό RSV

Μάρτιος 11, 2023 - 18:42

Προς το φθινόπωρο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να κυκλοφορήσει το εμβόλιο του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) τόσο για ηλικιωμένους ενήλικες όσο και για έγκυες γυναίκες.

Τόσο η αμερικανική φαρμακευτική Pfizer όσο και η βρετανική GSK έχουν αναπτύξει εμβόλια κατά του RSV που ελπίζουν να τα κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη φέτος, εν αναμονή των σχετικών εγκρίσεων.

“Αναμένουμε έγκαιρα έγκριση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη για κυκλοφορία το φθινόπωρο”, δήλωσε ο Kena Swanson, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης ιικών εμβολίων της Pfizer, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως ο RSV είναι η κύρια αιτία πνευμονίας σε βρέφη και ηλικιωμένους, και δεκαετίες έρευνας κατέληξαν τελικά στα δύο αυτά εμβόλια που η Pfizer και η GSK κάνουν αγώνα δρόμου για να κυκλοφορήσουν.

Περίπου 14.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη νόσο του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό και οι αναλυτές βλέπουν μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.