Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Αργολίδας την Πέμπτη 3 Οκτώβρη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Αργολίδας την Πέμπτη 3 Οκτώβρη

Οκτώβριος 01, 2013 - 13:24

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες,

το ΠΑΜΕ σας καλεί να συναντηθούμε στο δρόμο του αγώνα!  Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

 

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο με τα βάρβαρα μέτρα που έχουν πάρει και ετοιμάζουν κι άλλα.                Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας γονατίσουν! Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους κι εμείς θα κρεμόμαστε από τα παραμύθια της δήθεν ανάπτυξης που θα έρθει, του χρέους που θα κουρευθεί ή ότι πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα... Επίσης είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δε μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας.

Η ουσία είναι ότι τα ξεπουλάνε όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, εκμεταλλεύονται και στραγγίζουν το λαό! Γι΄αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

 

Πώς γίνεται να συνεχίζουμε να ζούμε με 300 ευρώ; Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, απελευθερώνουν τις απολύσεις,  καταργούν την Κυριακή αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να τσακίσουν ολοκληρωτικά τα δικαιώματα μας. Ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος!

 

Πρέπει να τους σταματήσουμε  με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια!                    Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας

Αυτό θα γίνει αν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, κάθε εργάτης και εργάτρια πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, και δυναμώσει το σωματείο του ώστε  να μπει αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα,  παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή. Μπορούμε λοιπόν, εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές,  που δείχνει το δρόμο της υποταγής, η κυβέρνηση και οι εργοδότες να  μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

 

Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα, οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες, δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος

 

Όλοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

 

Όχι άλλες θυσίες για το λαό!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00,

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ