Τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο

Μάρτιος 21, 2023 - 10:12

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκο Φλώρο για την καλλιτεχνική του προσφορά.

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και των Η.Α.Ε.», όπως δήλωσε Στην ομιλία του ο Πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Sulaiman Almazroui τόνισε

Σε αυτήν την λαμπρή τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή του Έλληνα γλύπτη, η Πρεσβεία των Η.Α.Ε. άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στους υψηλούς προσκεκλημένους.

Εκεί παρευρέθηκε πολλοί  Ελλήνες αξιωματούχοι, διακεκριμένες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα γλύπτη.

. Η Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, τ. Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα ΗΑΕ παρουσίασε τα έργα του  που βασίζονται σε μια ειδική τεχνική μετατροπής αλουμινίου,σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων

Ο Νίκος Φλώρος έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν το καλλιτεχνικό του παρόν με μεγάλη επιτυχία στο Αμπού Ντάμπι, όπου εκτός από εκθέσεις που έχει παρουσιάσει εκεί, έχει δημιουργήσει με την ιδιαίτερη τεχνική του , το πορτραίτο του προέδρου  των ΗΑΕ, Α.Υ. Σεϊχη Mohammedbin Zayed AlNahyan,  Έκτοτε το πορτρέτο του ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Κράτους.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη φιλοξενία των Η.Α.Ε, ο γλύπτης  δημιούργησε το σύμβολο των ΗΑΕ, το «γεράκι της ερήμου» που προσέφερε στον Πρέσβη  σαν ένδειξη τιμής και συνέχειας της καλλιτεχνικής συνεργασίας του με τα Η.Α.Ε.

 Μέσω του καλλιτεχνικού του έργου, προωθεί το ενδιαφέρον των δύο χωρών να επεκτείνουν την ήδη εξαιρετική διμερή τους συνεργασία σε διάφορους τομείς, κρίσιμους για το μέλλον των κοινωνιών, που υποδηλώνουν τη δυνατότητα της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση, βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό,που με τη μεγάλη δημιουργικότητα και το πάθος του για το έργο του, ενεργεί ως πρεσβευτής του κοινού οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς επίσης και της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης, ανοίγοντας διεθνείς δρόμους στην πορεία της Ελλάδας με βάση το πολιτιστικό πλεόνασμα που κληρονόμησε και το οποίο συνεχώς εξελίσσεται!

Δελτίο Τύπου