Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ: Υποχρεωτικές οι φορολογικές δηλώσεις 2023 για τα voucher

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - ΕΕΤΑΑ: Υποχρεωτικές οι φορολογικές δηλώσεις 2023 για τα voucher

Μάιος 27, 2023 - 12:00

Για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων στο 989 Alpha Radio και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο.
Τόνισε πως τα αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ θα έχουν βγει έως τα τέλη Ιουλίου προκειμένου οι γονείς να έχουν ένα μήνα περιθώριο να βρουν θέση. Επιπλέον, για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανέφερε πως, όλοι οι γονείς θα πρέπει να έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις έτσι ώστε να κάνουν την αίτησή τους στην ΕΕΤΑΑ για voucher.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ο κ. Σπυρίδων στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται φέτος στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ καθώς, όπως είπε, για πρώτη φορά δεν ισχύει η υποχρέωση για την είσοδο των παιδιών στο πρόγραμμα η ηλικία των 2,5 ετών αρκεί, την συγκεκριμένη ηλικία να την έχουν συμπληρώσει μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων θα δοθούν 100.000 voucher για παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ από την ΕΕΤΑΑ και περίπου 60.000 voucher για κΔΑΠ.

Όπως έχει αναφέρει αποκλειστικά το Dnews οι αιτήσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουνίου ώστε τέλος Ιουλίου να έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική απόφαση δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα εισοδηματικά κριτήρια και τη μοριοδότηση που ίσχυαν πέρσι.