Παρατάξεις... με ημερομηνία λήξης!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρατάξεις... με ημερομηνία λήξης!

Ιούνιος 13, 2023 - 12:00

Όταν ακούτε για προσωποπαγή κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, να είστε πολύ επιφυλακτικοί. Γιατί είναι γνωστό ότι οι εν λόγω σχηματισμοί έρχονται, μένουν για λίγο και μετά... αποχωρούν. Η παραπάνω διαπίστωση δεν είναι μια αυθαίρετη προσωπική κρίση, αλλά έχει επιβεβαιωθεί από τα πράγματα.

Άραγε, τι απέγιναν κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΛΑΟΣ, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, οι ΑΝΕΛ (στους οποίους μάλιστα προσχώρησε ως υποψήφιος βουλευτής και ο σημερινός δήμαρχος Γορτυνίας); Τι απέγιναν όλα αυτά τα κόμματα και κομματίδια;

Δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο όπου το αστικό πολιτικό σύστημα - όπως το γνωρίσαμε επί δεκαετίες με την εναλλαγή των δύο κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) - περνούσε εκλογική κρίση λόγω των μνημονίων, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις έως ότου σταθεροποιηθεί και πάλι με βάση το νέο δίπολο (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ).

Έτσι λοιπόν, οι συμπατριώτες μας Ανεξάρτητοι Έλληνες Στάθης Κούλης και Μπάμπης Αποσκίτης επέστρεψαν στο "μαντρί" της ΝΔ, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ, ο οποίος εμφανίζεται σε αυτές τις εκλογές "βασιλικότερος του βασιλέως". Ο κ. Θεοδωράκης του Ποταμιού επέστρεψε στην "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, ο κ. Κουβέλης στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΜΕΡΑ 25 δε φαίνεται να μακροημερεύει. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα νέα προσωποπαγή κομματίδια που προβάλλει το σύστημα σε αυτές τις εκλογές, όπως η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και σε τοπικό επίπεδο. Τι απέγιναν π.χ. οι παρατάξεις Παρασκευόπουλου, Αποσκίτη, Κολοβού; Έπαψαν να υφίστανται, όταν σταμάτησαν να ασχολούνται οι επικεφαλής τους. Η παράταξη Λύτρα διαλύθηκε κι αυτή, ενώ την ίδια τύχη έχουν και οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, που φτιάχτηκαν με βάση τα πρόσωπα, όπως του κ. Γιαννόπουλου, του κ. Ζούνη, του κ. Παπαηλιού και του κ. Πετρόπουλου (που διαδέχτηκε τον κ. Κουντάνη).

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Γορτύνιων (Κούλη, Μέγα, Καπλάνη, Θεοδωρακόπουλου) εάν χάσουν τις εκλογές.

Στο ανακάτεμα της ίδιας τράπουλας που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια με πρόσωπα και παρατάξεις στη Γορτυνία υπάρχει και μια ακλόνητη σταθερά, η οποία δεν πρόκειται να διαλυθεί, ακριβώς γιατί δεν είναι προσωποπαγής. Είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, την οποία κάθε Γορτύνιος έχει κάθε λόγο να εμπιστευθεί, αφού δεν πρόκειται να δει την ψήφο του να παρασύρεται με την πρώτη "εκλογική βροχή".

Δρ Βασίλης Σιοκορέλης
12/6/23