Γρύλοι και ακρίδες στο τραπέζι: Η ΕΕ ενέκρινε τα «νέα τρόφιμα»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γρύλοι και ακρίδες στο τραπέζι: Η ΕΕ ενέκρινε τα «νέα τρόφιμα»

Ιούνιος 20, 2023 - 10:00

Γρύλοι και ακρίδες στο τραπέζι, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» σε κάποια έντομα να χρησιμοποιηθούν ως προϊόντα διατροφής των ανθρώπων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το Acheta Domesticus, γνωστό και ως «οικιακός γρύλος», ως τρόφιμο που μπορεί να βρίσκεται στα τραπέζια των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόσφατα εγκριθείς κανονισμός θα επιτρέψει στους παραγωγούς τροφίμων να εισάγουν τη σκόνη Acheta Domesticus στην αγορά τροφίμων της ΕΕ

Εκτός από τον «οικιακό γρύλο», η λίστα με τα έντομα που εγκρίθηκαν ως τρόφιμα περιλαμβάνει επίσης το κίτρινο αλευροσκουλήκι (yellow mealworm) και την αποδημητική ακρίδα (migratory locus).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα των πρωτεϊνών με βάση τα έντομα. Μέσω του προγράμματος Horizon Europe, που είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για την έρευνα και την καινοτομία, υπάρχουν ήδη προβλέψεις για την υποστήριξη έρευνας στον τομέα των πρωτεϊνών με βάση τα έντομα, σημειώνεται.