Εκλογές 25ης Ιουνίου: Σε ΦΕΚ η απόφαση για την συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Σε ΦΕΚ η απόφαση για την συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων

Ιούνιος 22, 2023 - 20:00

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών που αφορά την συγκρότηση ειδικών εκλογικών συνεργείων που
θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Ειδικότερα στην απόφαση σημειώνεται:

Συγκροτούμε για το χρονικό διάστημα από την ημέρα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, του π.δ. 71/2023 «Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής
Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής» (Α’ 122) έως και 30 Ιουνίου 2023, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο-Κυριακή, και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στα ανωτέρω ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών και όσοι υπηρετούν σε αυτό, της Ε.Υ.Δ.Ε ΥΠ.ΕΣ., καθώς και αποσπασμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών σε άλλες υπηρεσίες, εντός του νομού της έδρας της οργανικής τους θέσης, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών, των Δήμων, συμπεριλαμβανομένων και υπαλλήλων των λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών, όπως αναλυτικά εξειδικεύονται στις επόμενες παραγράφους.

Οι υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών και μονάδων, που ευρίσκονται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, άδεια κύησης-λοχείας, άδεια άνευ αποδοχών, καθώς
επίσης και οι υπάλληλοι που τελούν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, όπως και αυτοί για τους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης δεν θα
συμπεριληφθούν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία.

Η προσφερόμενη πρόσθετη εκλογική εργασία των ανωτέρω βεβαιώνεται ως εξής:

– Για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ε.Υ.Δ.Ε ΥΠ.ΕΣ., από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

– Για το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), από την Πρόεδρο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

– Για το προσωπικό των Γραφείων Νομικού Συμβούλου στους τομείς Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μακεδονίας-Θράκης, από τον οικείο Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου εκάστου των ως άνω Γραφείων.

– Για το προσωπικό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-Ε.Φ.Κ.Α., από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

– Για το προσωπικό των εκλογικών συνεργείων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από τον Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

– Για το προσωπικό των εκλογικών συνεργείων των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, από τον οικείο Περιφερειάρχη.

– Για το προσωπικό των εκλογικών συνεργείων των Δήμων, από τον οικείο Δήμαρχο.

2. Ειδικότερα, ορίζεται κατωτέρω ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία υπαλλήλων, ο οποίος δεν δύναται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ανά Υπηρεσία:

α) Στο Υπουργείο Εσωτερικών:
– Οι απασχολούμενοι υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, τομείς:

i. Εσωτερικών, καθώς και των αποσπασμένων σε άλλες υπηρεσίες, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους οκτακόσιους δέκα (810). Εξ αυτών, οι υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ιθαγένειας του τομέα Εσωτερικών του Υπουργείου Εσωτερικών, θα απασχοληθούν στις Περιφέρειες/Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες είναι χωρικά εγκατεστημένες οι οικείες Διευθύνσεις.

ii. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και των αποσπασμένων σε άλλες υπηρεσίες, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους τριακόσιους τριάντα (330).

iii. Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και των αποσπασμένων σε άλλες υπηρεσίες, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους εκατό (100).

iv. Στα Ιδιαίτερα Γραφεία (Υπουργού, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων) και το Γραφείο της Υπηρεσιακής Γραμματέως, συμπεριλαμβανομένων και όσων προσφέρουν υπηρεσία στα ανωτέρω γραφεία, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους πενήντα (50).

– Οι απασχολούμενοι υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Ε.Υ.Δ.Ε. ΥΠ.ΕΣ., καθώς και οι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους τριάντα (30).
– Οι απασχολούμενοι υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθώς και των αποσπασμένων σε
άλλες υπηρεσίες, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους εκατόν σαράντα πέντε (145). Διευκρινίζεται ότι το προσωπικό που υπηρετεί
στα Περιφερειακά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, θα απασχοληθεί στις Περιφέρειες/Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες είναι χωρικά εγκατεστημένες οι οικείες Υπηρεσίες.

β) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Γραφεία του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στους τομείς Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης
και Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους δεκαεπτά (17).

γ) Οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στους τομείς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους δώδεκα (12).

δ) Τέσσερις (4) υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πέντε (5) υπάλληλοι του e-Ε.Φ.Κ.Α.

ε) Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:

Ο μέγιστος αριθμός των απασχολούμενων ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν δύναται να υπερβαίνει τους σαράντα (40).

στ) Στις Περιφέρειες:

Ο μέγιστος αριθμός των απασχολούμενων υπαλλήλων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε Περιφέρειες/ Περιφερειακές Ενότητες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι των υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών των Περιφερειών και τα μέλη του Δικτύου Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας του Εθνικού Εκλογικού Δικτύου που έχουν ορισθεί σε κάθε Περιφέρεια/ Περιφερειακή Ενότητα, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, καθώς και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης που έχει την κύρια και αποκλειστική αρμοδιότητα για την εκλογική διαδικασία, υπάλληλοι των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και λοιποί υπάλληλοι όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, κλάδων και ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση των εκλογικών
διαδικασιών, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων κάθε Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι θα απασχοληθούν στα συνεργεία μετάδοσης των αποτελεσμάτων.