Σε περιπέτειες η Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένα... καπρίτσιο του Σαμαρά;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σε περιπέτειες η Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένα... καπρίτσιο του Σαμαρά;

Ιούλιος 06, 2023 - 18:00

Το κλίμα είναι τεταμένο και βαρύ στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αφορμή το χρίσμα του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές.

Η εμμονή του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να βγάλει εκτός τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και το γεγονός ότι πιέζει το κόμμα και τον Πρωθυπουργό να δώσει το χρίσμα στον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Πτωχό, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Το ερώτημα είναι: Αξίζει για ένα... καπρίτσιο του Σαμαρά να μπει σε περιπέτειες η παράταξη της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Δεν φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός να ενδιαφέρεται αν θα χαθεί η Περιφέρεια για τη Νέα Δημοκρατία, αρκεί να μην είναι υποψήφιος ο Νίκας.

Διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υποψηφιότητα Πτωχού δεν... ξετρέλανε εκείνους που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τον Παναγιώτη Νίκα.

Κάποια έντυπα αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα Πτωχού έχει «κλειδώσει». Παράλληλα, σε άλλα μέσα αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει άμεσα έναν τρόπο να κατευνάσει τα πνεύματα του νυν περιφερειάρχη, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να κατεβεί υποψήφιος, εφόσον η ΝΔ είχε αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στους εν ενεργεία περιφερειάρχες.

Αύριο Παρασκευή, ο κ. Μπρατάκος θα συναντηθεί με τους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου αλλά και, όπως μαθαίνουμε, σε άλλη συνάντηση θα δει και τους βουλευτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πάντως, η υποψηφιότητα Πτωχού δεν έχει τύχει θερμής υποδοχής.

Θα ικανοποιηθεί ο Σαμαράς;

Η ΝΔ, αν τελικά προκριθεί η υποψηφιότητα Πτωχού, θα πείσει τον κόσμο να ψηφίσει έναν «άψητο» περί τα αυτοδιοικητικά -αν και εξαιρετικά ικανό τεχνοκράτη;

Η κατάσταση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Μένει να δούμε -πολύ σύντομα- τις σχετικές ανακοινώσεις και τις επίσημες αντιδράσεις.