ΝΔ: Ο Δημήτρης Πτωχός οριστικά υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΝΔ: Ο Δημήτρης Πτωχός οριστικά υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιούλιος 14, 2023 - 11:00

Μία μέρα μετά τη γνωστοποίηση της σύνθεσης της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανακοινώσει, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα αλά μπορεί και τη Δευτέρα, τους 13 που θα στηρίξει για τη διεκδίκηση των Περιφερειών της χώρας, με στόχο να βαφτεί «όλη η Ελλάδα μπλε».

Οι 9 από τους 13είναι εν ενεργεία περιφερειάρχες. Εκ νέου υποψήφιοι, λοιπόν, θα είναι με τη στήριξη της Πειραιώς ο Γιώργος Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κώστας Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Φάνης Σπανός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Αλέκος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Χρήστος Μέτιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Γιώργος Κασαπίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Γιώργος Χατζημάρκος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας, παρά την εκπεφρασμένη δήλωση της υποψηφιότητάς του, δεν είναι ένας από αυτούς.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου νέος υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός, στέλεχος επιχειρήσεων και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από το περιβάλλον του Μαξίμου για να στηρίξει την υποψηφιότητα Πτωχού, αν και ο ίδιος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ήδη από τις 21 Μαΐου. Πάντως, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να κατεβεί ανεξάρτητος υποψήφιος.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι οι αντιπεριφερειάρχες είχαν κληθεί την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαξίμου από τα στελέχη και τους είχε ζητηθεί να στηρίξουν τη νέα υποψηφιότητα.