Γ. Γαβρήλος για φωτιές στη Ρόδο: Τα τελευταία χρόνια ζούμε κάθε καλοκαίρι μια τραγωδία - Πότε επιτέλους η Κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Γαβρήλος για φωτιές στη Ρόδο: Τα τελευταία χρόνια ζούμε κάθε καλοκαίρι μια τραγωδία - Πότε επιτέλους η Κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της;

Ιούλιος 23, 2023 - 20:26

φωτογραφία Eurokinissi

Στο OPEN και στην εκπομπή Τώρα Μαζί με την Ρούλα Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ADzXmdTf3WywVonGArL5KC1hBRfmeSaDD57wZika2mtejQrAdi6SMF7T9ma9o7yMl&id=100008710127971

Στην τοποθέτησή του, και με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που ακόμη μαίνεται στο νησί της Ρόδου, ο Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε πως «το μυαλό μας αυτήν την ώρα είναι στους ανθρώπους που χάνουν τις περιουσίες τους και στους εθελοντές και στους πυροσβέστες που τόσες μέρες τώρα επιχειρούν στο πεδίο».

Πρέπει άμεσα, σημείωσε, να παρθούν πρωτοβουλίες όπως να μεταβούν οι τουρίστες σε προστατευμένα καταλύματα, να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αποκατασταθεί η παροχή ύδρευσης και ρεύματος στις περιοχές.

Παράλληλα υπογράμμισε πως κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια, ζούμε μια εθνική τραγωδία, και κάθε φορά η Κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της. «Χιλιάδες στρέμματα φυσικού περιβάλλοντος καταστρέφονται, οι περιουσίες χάνονται, τα νοικοκυριά μένουν στον δρόμο». Το δόγμα της εκκένωσης και μόνο, δεν αποδίδει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3.600 κενά στην Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους από τότε που η δασική υπηρεσία μεταφέρθηκε στη δικαιοδοσία άλλου Υπουργείου».

Πότε επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της, αναρωτήθηκε.

Ο Γιώργος Γαβρήλος επισήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 άφησε πίσω του την Έκθεση για την Προστασία των Δασών, την Έκθεση Goldammer, για τη διαχείριση των πυρκαγιών και 550 εγκεκριμένες θέσει για τις δασικές υπηρεσίες. Τέλος, ανέφερε πως κύριο μέλημά πρέπει να είναι η αποκατάσταση της τεράστιας καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν πριν λίγες στο Ευρωκοινοβούλιο τoν νόμο για την προστασία του περιβάλλοντος.