Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο, φωτιές σε Κάρυστο, Αίγιο και Κέρκυρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο, φωτιές σε Κάρυστο, Αίγιο και Κέρκυρα

Ιούλιος 24, 2023 - 10:00

Πυρκαγιά στο Αίγιο (φωτογραφία Eurokinissi)

Λίγο μετά τις 9 έχουμε νέα μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο, στο χωριό Ασκληπιείο.

Οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τον οικισμό, με τις εικόνες από το σημείο να είναι δραματικές.

Έκκληση για εναέρια μέσα έκανε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 24/7 στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ. Όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» ανέφερε. Σημειώνεται πως οι φλόγες στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο φτάνουν έως και τα είκοσι μέτρα.

Σύμφωνα την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα στις 7:30 το πρωί:

Κάρυστος: Η πυρκαγιά έχει ανοίξει νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστό αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π. Λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ένα νέο «112» στην Εύβοια καλούσε σε εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο, ενώ στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.

Κέρκυρα: Η πυρκαγιά κόπηκε στα χωριά Σάντα και Μεγγουλα. Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιλατουροι και Απολύσει, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων. Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

Αίγιο: Υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215.
Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα. Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα «112» τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους. Συνολικά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες που κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Με μέριμνα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι απεγκλωβισμένοι φιλοξενούνται σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

dikaiologitika.gr