Οι Έλληνες στον τελικό! Η Εθνική πόλο «διέλυσε» την Σερβία και έγραψε ιστορία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι Έλληνες στον τελικό! Η Εθνική πόλο «διέλυσε» την Σερβία και έγραψε ιστορία

Ιούλιος 27, 2023 - 14:00

Eurokinissi

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με μαγική εμφάνιση συνέτριψε τη Σερβία 13-7 και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου γράφοντας κυριολεκτικά ιστορία με την σπουδαία πέρα για πέρα πρόκριση της.

Η γαλανόλευκη με άμυνα για σεμινάριο εγκλώβισε τους Σέρβους και με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να φτάσει σε μια τεράστια νίκη και το Σάββατο (29/07, 12.00, ΕΡΤ 3) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ισπανία στον τελικό, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου όχι απλά κέρδισε τους «χρυσούς» του περασμένου παγκοσμίου Σέρβους αλλά έκανε περίπατο στον ημιτελικό κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του πόλο δείχνοντας το μέταλλο από το οποίο αυτό το σύνολο είναι φτιαγμένο.

Κάπως έτσι η Εθνική μας έγραψε ιστορία καθώς αυτή είναι η πρώτη πρόκριση στην ιστορία των ανδρών του πόλο σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος ενώ η χώρα μας εξασφάλισε με αυτό το 15 της μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-2, 4-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.

Σερβία: Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 1, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi