Επίσκεψη του Γιώργου Γαβρήλου στο ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη του Γιώργου Γαβρήλου στο ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου

Ιούλιος 31, 2023 - 15:31

Κατά την επίσκεψή του στο ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ τα προβλήματα άρδευσης της ευρύτερης περιοχής Κουτσοποδίου- Μοναστηρακίου- Φιχτύων- Μυκηνών-Σχοινοχωρίου- Μπόρσας, ενώ είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί το αντλιοστάσιο και τη δεξαμενή του έργου άρδευσης.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση τα προβλήματα στη λειτουργία του υπάρχοντος έργου της σύνδεσης του Αναβάλου είναι πολλά και μέχρι στιγμής μόνο στασιμότητα παρατηρείται στην εξέλιξή του. Η λειτουργία του δεύτερου αντλιοστασίου, οι αγωγοί για Μπόρσα, Σχοινοχώρι, τα δευτερεύοντα δίκτυα, η στεγανοποίηση της δεξαμενής, ο καθαρισμός του αντλιοστασίου Ήρας και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών είναι επίσης κάποια από τα άμεσα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις που θα δώσουν ζωή σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργητικής γης και στα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής, σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος. Ενώ υπογράμμισε πως άμεσα, θα πρέπει να γίνει η επαναδημοπράτηση του υποέργου «Βελτιώσεις έργων μεταγοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτυα».

Ο βουλευτής Αργολίδας δήλωσε πως το θέμα της άρδευσης της ευρύτερης περιοχής θα απασχολήσει και με πρωτοβουλία του τη Βουλή. Ωστόσο, τόνισε, πως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υποχρέωση και αρμοδιότητα να σκύψει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες καλλιεργητές της περιοχής.