Στο Παράλιο Άστρος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο Παράλιο Άστρος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (pics)

Ιούλιος 31, 2023 - 16:00

Ένα σπουδαίο, ένα μεγάλο, ένα από τα κορυφαία υδάτινα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας έρχεται στον νομό μας και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας που είναι έτοιμος να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων το προσεχή Σεπτέμβριο.

Πιο αναλυτικά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Παράλιο Άστρος έπειτα από συντονισμένες ενέργειες είναι έτοιμος να αναλάβει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας- Μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θάλασσας ανδρών και γυναικών το τριήμερο 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Αυτή την ώρα στην Βόρεια Κυνουρία βρίσκεται ο Ολυμπιονίκης και τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σπύρος Γιαννιώτης σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη κάνοντας και αυτοψία στην θαλάσσια ζώνη του Παραλίου Άστρους για να έχει μια συνολική εικόνα με την ικανοποίηση του να είναι έκδηλη από την περιοχή και τις προδιαγραφές που διαθέτει.

Επιπλέον, έκτος του Σπύρου Γιαννιώτη στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη βρέθηκαν εκ μέρους της ΚΟΕ ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ευάγγελος Κοζομπόλης αλλά και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βασίλης Πολύζος αλλά και οι Δημήτρης Λαλουδάκης και Αλέξης Αρφάνης.

Πρακτικά το να αναλάβει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως αυτή, πέραν από την διαφήμιση του τόπου σε όλη την Ελλάδα και το ότι μπαίνει για τα καλά η περιοχή στους χάρτες της Ελληνικής Κολύμβησης, αποτελεί μια σημαντική επιπλέον τόνωση της τοπικής οικονομίας και μάλιστα στο φινάλε της τουριστικής περιόδου.

Ουσιαστικά μιλάμε για περίπου 250 αθλητές (βάλτε και συνοδείες προπονητών, δημοσιογράφων, φροντιστών, θεατών) εκ των οποίων και κάποιοι από χώρες του εξωτερικού. Μιλάμε για πιστοποιημένους αγώνες με τεράστιο ενδιαφέρον αφού οι χρόνοι που θα καταγραφούν από τους αθλητές προσμετρούνται για τα εισιτήριά τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές μας πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Μαραθώνιας- Μεγάλων αποστάσεων σε ανοιχτή θάλασσα «δουλεύεται» με πλάνο και συντονισμό, με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας να είναι έτοιμος για μια νέα μεγάλη αθλητική πρόκληση.

Οι πληροφορίες μας και το ρεπορτάζ του ArcadiaPortal.gr αναφέρει ακόμα πως κομβικό ρόλο σε αυτό έχει η συμβολή του πολιτευτή Αρκαδίας Απόστολου Σπυρόπουλου, την ίδια στιγμή που η σοβαρότητα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αλλά και το πλάνο του Γιώργου Καμπύλη κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Ομοσπονδίας.

Πιθανόν εντός των επόμενων ωρών να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις για την διαφαινόμενη όπως δείχνουν τα πράγματα ανάληψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Μαραθώνιας- Μεγάλων αποστάσεων από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Αντώνης Χρονάκης