Αργολίδα: Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι για το δήμο Ναυπλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αργολίδα: Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι για το δήμο Ναυπλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αύγουστος 02, 2023 - 11:01

Οι  11 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι για το δήμο Ναυπλίου, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ  το βράδυ της Δευτέρας στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο  Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που τόνισε μεταξύ άλλων  τα εξής:

«Θα μεγάλη μάχη το επόμενο διάστημα, μάχη για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των ψηφοδελτίων που συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των αγροτών, των επαγγελματιών, των γυναικών, των επιστημόνων, της νεολαίας.
Για να εκλεγούν περισσότεροι Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματα του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Πολύ δε περισσότερο που μιλάμε για μία κυβέρνηση που έχει αντιλαϊκό πρόγραμμα.

Και αυτή η πολιτική που υπερβαίνει τα κόμματα, είναι η κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες και δεν είναι μόνο η Ελλάδα, άλλωστε η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κεφάλαιο, τη στηρίζουν και τα κόμματα του κεφαλαίου και υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι που υιοθετούν τις παραπάνω αρχές και αξίες.

Εμείς αντίθετα στο δίλημμα τα κέρδη τους  ή οι ζωές μας,  επιλέγουμε τις ζωές μας!

Και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το δίλημμα αυτό διαπερνά την καθημερινότητά μας, η κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να κριθεί με βάση τις θέσεις και τις πράξεις της απέναντι σε αυτό το δίλημμα, γιατί μπορεί η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να επαίρεται ότι εγγυάται την ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων λαού δεν θα υπάρχει, όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της πολιτικής εξασφάλισης των  κερδών των λίγων που αποδεικνύεται ότι είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες των πολλών.

Τι γίνεται με τα ζητήματα της διαχείρισης των υδάτων στην Αργολίδα? Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση?  Ή φταίει ο καιρός? Το γεγονός ότι αντί να ποτίζεται όλη η Αργολίδα τελικά δηλητηριάζεται από το θαλασσινό νερό, που μπαίνει μέσα λόγω εγκατάλειψης, φταίει η αλλαγή του κλίματος? Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προτεραιότητας! Για αυτό και δεν γίνονται έργα, για αυτό και το ρεύμα είναι πανάκριβο! Δεν είναι φυσικό φαινόμενο να είναι ακριβό το ρεύμα, ούτε φταίει ο πόλεμος!

Είναι η επιλογή για την πράσινη ανάπτυξη, το ρεύμα εμπόρευμα, την απολιγνιτοποίηση κλπ, ώστε να προσελκύσει επενδυτές για να επενδύσουν με εγγυημένο κέρδος.

Με τα ζητήματα της υγείας, τα  δύο νοσοκομεία σε ένα νόμο είναι πολυτέλεια! Το λένε ευθέως! Απλώς το αμπαλάρουν με διάφορα ιδεολογήματα, για να το πασάρουν (περί αποδυνάμωσης αν είναι δύο κτλ) η αλήθεια βρίσκεται στην οικονομία και στο κέρδος! είναι ίδια η αιτία που δεν παίρνουν γιατρούς, προσωπικό, που λείπουν μηχανήματα και υποδομές.

Με τα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έλεγαν για το  λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό των υψηλών βαλαντίων. Τώρα το αναπροσαρμόζουν: πάλι θέλουν τουρισμό ποιοτικό και μεγάλα έσοδα, που κάνει απαγορευτικές όμως τις  διακοπές για τις λαϊκές οικογένειες και από την άλλη για να παραμείνει η Ελλάδα μια «ανταγωνιστική χώρα» να μη ζητάνε οι εργαζόμενοι αυξήσεις, να μην είναι παράλογοι, γιατί αποτελούν το μόνο κόστος που μπορεί να μειωθεί αυτό συμβαίνει!

Τι κέρδισε και τι έχει να κερδίσει μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία: από τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, του ταμείου ανάκαμψης, της δίκαιης μετάβασης, χρημάτων που προέρχονται από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού και των λαών των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, όταν η μερίδα του Λέοντος κατευθύνεται στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων! Εκατομμύρια για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, όχι για το περιβάλλον, αλλά για τα κέρδη!

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με την επωνυμία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας - δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, κάτι που αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν και αντίπαλοί μας.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αργολίδας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους και εξειδικεύουν τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και στους δήμους, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της στήριξης της αστικής τάξης από το Ταμείο Ανάκαμψης, της νέας διεθνούς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που ξεδιπλώνεται και της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα των αγορών».

Οι Υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είναι:

1.Γκιόκα Βασιλική, α/α, μέλος του ΔΣ της ομάδας γυναικών Ναυπλίου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος), κάτοικος Ναυπλίου.
2.Εμμανουηλ Αγγελική, εκπαιδευτικός ά θμιας εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών α΄θμιας εκπαίδευσής, Πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων του δήμου Ναυπλίου, κάτοικος Ναυπλίου.
3.Θεοδοσίου Γιώργος, αγρότης -παραγωγός λαϊκών αγορών, μέλος του παραρτήματος της Νέας Κίου του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας, από τη Νέα Κίο.
4.Κολιζέρας Θανάσης, βιομηχανικός εργάτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, πρόεδρος του συνδικάτου Γαλ.-Τρ-Ποτ. Κορινθίας Αργολίδας, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στη «ΕΑΣ-ΡΕΑ», από τις Μυκήνες.
5.Κρόκος Μιχάλης, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, από το Κιβέρι.
6.Μαρίνης Σπύρος, δάσκαλος, Γ.Γ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής  της ΑΔΕΔΥ, από το Ναύπλιο.
7.Μπαβέλλας Βασίλης, χειρούργος ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Ναυπλίου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Ναυπλίου,  πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αργολίδας, από τον Ίναχο.
8.Τζαβέλλα Κατερίνα, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Επιδαύρου.
9.Χατζηαναστασίου Αγγελική, λογίστρια, ταμίας του ΔΣ του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αργολίδας, μέλος του ΔΣ του μορφωτικού συλλόγου νέας Κίου, από τη νέα Κίο.
10.Χατζηγεωργίου Δημήτρης,  λογιστής, μέλος του ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Άργους, από τη Νέα Κίο.
11.Πασσάς Νίκος, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, από το Άργος.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ναυπλιέων Κώστας Γκόνης (δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος) έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα του δήμου που είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στο Δήμο. Επεσήμανε την αγωνιστική στάση και συμπεριφορά των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που ήταν και η μοναδική αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τη στάση των άλλων παρατάξεων που στην ουσία ευθυγραμμίστηκαν με την πολιτική της δημοτικής αρχής και έθεσε τους βασικούς στόχους εν όψη των δημοτικών εκλογών  του Οκτώβρη.

Με αισιοδοξία δύναμη και ενθουσιασμό καταρτίζεται το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ναυπλιέων και παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι που είναι άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έμπειροι, δοκιμασμένοι, που αξίζει να τους στηρίξει ο λαός της περιοχής.

Με μαχητικότητα ριχνόμαστε στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν όλες οι άλλες δυνάμεις.

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΝΗΣ  (Πολιτικός Μηχανικός)

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:
1.    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (Συνταξιούχος εθνικού Θεάτρου    
2.    ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΑΣΟΣ (βιομηχανικός εργάτης-οδηγός, πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου τροφίμων ποτών Αργολίδας-Κορινθίας)
3.    ΑΛΕΥΡΑ ΕΛΕΝΗ (Ιδ. Υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου ΙΔ. Υπαλλήλων Αργολίδας)
4.    ΑΛΗΜΠΕΡΤΗ ΜΑΡΙΑ (Μαθηματικός,  Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Αργολίδας, πρόεδρος της ομάδας Γυναικών Ναυπλίου-μέλος της ΟΓΕ)    
5.    ΒΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Τοπικός Σύμβουλος Ναυπλίου)  
6.    ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΦΩΤΗΣ (Ιδ. Υπάλληλος)     
7.    ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ (Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Αργολίδας)  
8.    ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑΝΝΑ (Ιδ. Υπάλληλος)  
9.    ΒΛΑΧΟΣ ΤΑΣΟΣ, (κτηνοτρόφος)
10.    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ανδριανού)
11.    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΜΠΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Συνταξιούχος ΟΑΕΕ, αντιπρόεδρος του συλλόγου του συνταξιούχων ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ Ναυπλίου και περιχώρων)
12.    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Επαγγελματίας οδηγός Ταξί)
13.    ΓΚΙΟΚΑ ΜΑΡΙΓΩ (Νοσηλεύτρια)    
14.    ΓΚΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (γεωπόνος)
15.    ΔΕΔΕΜΠΙΛΗΣ ΤΑΣΟΣ,  (κτηνοτρόφος)
16.    ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Αρχιτέκτονας)
17.    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Φοιτήτρια Βιολογικού, Πρόεδρος Φ.Σ. Βιολογικού            Παν/μίου Πατρών)
18.    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Μαθηματικός)  
19.    ΔΗΜΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (Ιδ. Υπάλληλος)
20.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ (Συνταξιούχος)
21.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (Λογίστρια)
22.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΆΝΝΑ (τοπογράφος)
23.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)
24.    ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (νηπιαγωγός)
25.    ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Δάσκαλος)
26.    ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΤΑΣΟΣ (Συνταξιούχος Τραπεζικός)      
27.    ΚΑΤΑΡΤΖΗΣ ΑΛΗΜΠΕΡΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Τεχνικός Δικτύων)
28.    ΚΑΤΣΑΜΕΝΗ ΔΑΝΑΗ (Ηθοποιός)
29.    ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Συντ.Δημοσίου)
30.    ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (Μαθηματικός)    
31.    ΚΡΟΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Ιδ. Υπάλληλος)    
32.    ΜΑΓΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συνταγματάρχης Μηχανικού ε.α.)    
33.    ΜΑΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (Γεωπόνος)    
34.    ΜΑΡΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Μάγειρας)
35.    ΜΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (εργάτης)    
36.    ΜΑΥΡΙΑΣ ΗΛΙΑΣ  (βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος συλλόγου βιοκαλλιεργητών αγορών Αττικής)
37.    ΜΑΥΡΙΔΗ ΤΟΥΡΓΕΛΗ ΕΛΕΝΗ (Ιατρός)
38.    ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Συνταξιούχος εκπαιδευτικός)
39.    ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  (ράφτης)
40.    ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Πολιτικός Μηχανικός)
41.    ΝΤΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Πολιτικός Μηχανικός)
42.    ΞΥΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Άνεργος)
43.    ΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (αγρότισσα)
44.    ΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, (αγρότης)
45.    ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ιδιωτική υπάλληλος, μέλος της ομάδας γυναικών Ναυπλίου-μέλος της ΟΓΕ)
46.    ΠΑΝΑΓΗ ΣΟΦΙΑ (Συνταξιούχος ΔΕΗ)    
47.    ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Συνταξιούχος ΟΤΕ)
48.    ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Συνταξιούχος Εκπαιδευτής Οδήγησης)    
49.    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  (εργάτης)
50.    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΗΣ (Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού)
51.    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΜΗ (Ξενοδόχος)     
52.    ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ (λογοθεραπεύτρια    
53.    ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΤΑΣΟΣ  (οικοδόμος)
54.    ΡΕΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Δασκάλα)
56.    ΡΕΠΠΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (Τεχνολόγος - Ακτινολόγος)    
57.    ΡΟΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Σιδηρουργός)
58.    ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Βιολόγος)    
59.    ΣΙΑΤΕΡΛΗΣ ΝΙΚΟΣ (Αγρότης)    
60.    ΣΠΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (βρεφονηπιοκόμος)
59.    ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ  (εργαζόμενη στον τουρισμό)
61.    ΤΑΜΡΑΝΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ (Συνταξιούχος )
62.    ΤΖΑΜΑΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (Συνταξιούχος)
63.    ΤΡΑΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣ (Τουριστικός Υπάλληλος)    
64.    ΤΡΙΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Συνταξιούχος νοσηλευτής)
65.    TΡΊΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (διανομέας)
66.    ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ,  (αγρότης )
67.    ΦΥΡΟΓΕΝΗ ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΜΙΜΗ) (Συντ. Δημοσιογράφος    
68.    ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Εκπαιδευτικός)    
69.    ΧΑΣΑΠΗ ΡΑΜΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (συνταξιούχος, Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ)
70.    ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (Συντ. Δημοσίου, μέλος της ομάδας γυναικών Ναυπλίου-μέλος της ΟΓΕ)    
71.    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Συνταξιούχος ΙΚΑ)