Κλειστό Γυμναστήριο, 1.500 έως 1.800 θέσεων στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλειστό Γυμναστήριο, 1.500 έως 1.800 θέσεων στο Άργος

Μάρτιος 22, 2012 - 09:37

φωτο ο Δήμαρχος Δ. Καμπόσος (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους - Μυκηνών  της Τετάρτης 21-3-2012, από τα θέματα που συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις κρίσιμης σημασίας ξεχωρίζουν:

Απόφαση για κατεδάφιση κτισμάτων πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού προκειμένου να ανεγερθεί Κλειστό Γυμναστήριο, 1.500 έως 1.800  θέσεων, για αθλήματα σάλας και να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος.
Απόφαση για  Συμμετοχή και έγκριση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ φακέλου - Πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης».  Αφορά πρόγραμμα για οικισμούς κάτω των 1.000 κατοίκων και προβλέπει αναπτυξιακές επεμβάσεις κυρίως ενεργειακού τομέα. 

Σχολικές επιτροπές

Εκτενής συζήτηση έγινε για το θέμα της λειτουργίας των σχολικών επιτροπών, μετά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τον σύννομο τρόπο λειτουργίας τους.

Από την αντιπολίτευση είχαν εκφραστεί, επισήμως, φωνές για τεχνικά και διαχειριστικά θέματα των επιτροπών, που εστιάζονταν κυρίως στο άνοιγμα λογαριασμών για κάθε σχολείο. Πρακτικά, ωστόσο, σε πρώτο επίπεδο η τράπεζα είχε αρνηθεί να ανοίξουν 30 + 40 λογαριασμοί με το ίδιο φορολογικό μητρώο.  Ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Καμπόσος ενημέρωσε το σώμα για τον τρόπο λειτουργίας των 70 περίπου σχολείων (που έχει πλέον την ευθύνη τους ο Δήμος) για  ολόκληρη τη χρονιά που πέρασε, καθώς και για τις δυσκολίες που έφερε στο δήμο η αρχική οργάνωση και ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που έπρεπε να γίνουν. Σημείωσε, πως όλα τα αιτήματα των σχολείων έγιναν δεκτά και έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν όλες τους οι ανάγκες, παρά τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις. Κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς πετρέλαιο. Σε πολλά σχολεία έγιναν πολλές κτιριακές παρεμβάσεις, που ήταν χρόνια αιτήματα αλλά και επισκευές και συντηρήσεις όπου απαιτούνταν. Αναφορικά με γραφειοκρατικές επιμέρους τυπικές υποχρεώσεις των επιτροπών, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα διευθετηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ από το καλοκαίρι, μετά τη λήξη του διμήνου που απομένει για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, θα εγκατασταθεί νέο σύστημα διαχείρισης, για να υπάρχει δικαιοσύνη και έλεγχος καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο ορισμένα σχολεία να έχουν λάβει περισσότερα χρήματα από άλλα.

Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με λευκή ψήφο (όχι καταψήφιση) της αντιπολίτευσης για την οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.

Ιστορικό ενεργειών Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Μεγάλη Νίκη για τον τόπο μας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21-3-2012, προ ημερησίας διατάξεως, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κος Δημήτρης Καμπόσος ενημέρωσε το Σώμα για το ιστορικό των ενεργειών που οδήγησαν στην θετική  έκβαση και στέγαση στο Άργος, από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου. Ο δήμαρχος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ιστορική εξέλιξη για το δήμο μας ενώ είχε ήδη ενημερώσει την Δευτέρα 19-3-2012 τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Περιληπτικά: Η άσχημη οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είχε οδηγήσει σε μαρασμό τη σχολή Ναυπλίου (που στεγάζεται στο Τολό), με αποτέλεσμα να τίθεται σε αμφιβολία η συνέχειά της ή και η μεταφορά της στο Λουτράκι. Σημειωτέον, τα μισθώματα για τη σχολή ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ ετησίως και ήταν αδύνατο να συνεχίσει να πληρώνει τέτοια κονδύλια μετά τις μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων.

Με συντονισμένες κινήσεις, ο δήμαρχος ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Οργανισμού και άλλους αρμοδίους, έγιναν αυτοψίες στους χώρους, που ο Δήμος μπορεί να διαθέσει και ακολούθησε σχετική αλληλογραφία. Σε επιστολή του προέδρου του Οργανισμού της 19-3-2012, ήρθε η επιβεβαίωση πως γίνονται δεκτοί οι χώροι που προτάθηκαν από το Δήμο Άργους  -Μυκηνών και συνεπώς ξεκινάει ο προγραμματισμός για το ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά το Σεπτέμβριο. 

Οι χώροι που προτάθηκαν για παραχώρηση κατά χρήση και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό συμβούλιο είναι:

-Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο (υπόγειο + 1ος όροφος)

-Στρατώνες Καποδίστρια (μέρος)

-Μπουσουλοπούλειο (αμφιθέατρο, αίθουσες συλλόγου καθηγητών)

και άλλοι δημοτικοί χώροι

Αυτή η παραχώρηση εκτιμάται σαν μεταβατικό στάδιο και στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να οικοδομηθεί το οικόπεδο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου για κατασκευή πνευματικού κέντρου αλλά και αίθουσες που θα μπορούν να στεγάσουν την τουριστική σχολή.

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)