Ανάπλι Εμπρός - Κώστας Καράπαυλος: Μία οφειλόμενη απάντηση στον κ. Δρούγκα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανάπλι Εμπρός - Κώστας Καράπαυλος: Μία οφειλόμενη απάντηση στον κ. Δρούγκα

Αύγουστος 04, 2023 - 20:08

Μία οφειλόμενη απάντηση στον κ. Δρούγκα

Μου έκανε την τιμή ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Δρούγκας και αναφέρθηκε δύο φορές στο πρόσωπό μου. Τι να κάνω; Πρέπει να απαντήσω δεόντως. Μάλλον ο επικοινωνιολόγος που έχει προσλάβει η παράταξη του κ. Κωστούρου δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για να κάνουν τέτοια τακτικά λάθη.

Δεν θα μπω σε επιμέρους αριθμούς για την οικτρή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ναυπλιέων, αφού ήδη ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Ορφανός κυριολεκτικά κονιορτοποίησε με τα στοιχεία τον κ. Αντιδήμαρχο.

Είναι απίστευτο αλλά ο κ. Δρούγκας αποκάλεσε τον κ. Ορφανό ανεπαρκή, προπαγανδιστή, ότι "συνεχίζει κραυγές απελπισίας". Και με κεφαλαία γράμματα του ζήτησε να ζητήσει συγγνώμη από του πολίτες που "κοροϊδευει".

Και τελικά αποδεικνύεται χωρίς να μένει η οποιαδήποτε αμφιβολία ότι οι αριθμοί που επικαλέστηκε ο κ. Ορφανός για την τεράστια υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού ήσαν οι αληθείς. Και όχι μόνον ήσαν οι αληθείς αλλά ήσαν ακριβώς αυτοί που είχαν δημοσιευθεί ως απολογισμός εξαμήνου από την υπηρεσία που προΐσταται ο κ. Αντιδήμαρχος.

Δεν είχε δει τα βασικά!!!!!! Δεν πρέπει να πήραν χαμπάρι τι απολογισμό εξαμήνου οι ίδιοι δημοσίευσαν

Και όταν ο κ. Ορφανός αποκάλυψε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία την βασιμότητα των ισχυρισμών του τι λέτε έκανε ο κ. Αντιδήμαρχος; (άραγε πήρε για αυτό την συμβουλή του επικοινωνιολόγου;)

Το ορθό θα ήταν να είχε ζητήσει αυτός συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε, αφού οι αριθμοί ήσαν οι σωστοί. Ένα άλλο που θα μπορούσε να κάνει είναι να σιωπήσει. Έκανε ένα τρίτο πολύ χειρότερο. Εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση και ουσιαστικά έριξε το φταίξιμο σε υπάλληλο του Δήμου. Τον αποκάλεσε "νομικό υπεύθυνο" (εάν είναι δυνατόν), ενώ ο ίδιος είναι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος. Πρέπει να μην κατάλαβε ο κ. Δρούγκας την διαφορά του να προσθέτεις εισπράξεις του 2023 με εισπράξεις παρελθόντων Οικονομικών Ετών. Όμως έτσι το μόνο που κάνεις είναι δημιουργική λογιστική και τελικά τα χρέη υπάρχουν και μεγαλώνουν. Διότι τα χρέη υπήρχαν και πέρσι, υπάρχουν και φέτος. Να το κάνω πιο λιανά για το τι έκανε ο κ. Δρούγκας; Μεγάλες οφειλές έχουμε και το 2022 και τρέχουν άλλες τόσες το 2023. Και τι κάνει; Πρόσθεσε τις εισπράξεις του προηγούμενου χρόνου με τις οποίες έπρεπε να πληρωθούν οι οφειλές του προηγούμενου, με τις φετινες εισπράξεις. Και σου λέει ότι όλα καλά. Έλα που δεν είναι όλα καλά και αυτό το καταλαβαίνει ο κάθε απλός πολίτης

Έτσι μας συμβαίνει το χειρότερο, που είναι και ντροπή για την πόλη μας, να είναι ο Δήμος μας μακράν σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Πελοποννήσου ο μεγαλύτερος οφειλέτης από την διαχείριση των απορριμμάτων. Είμαστε πρωταθλητές και ταυτόχρονα υπάρχει απίστευτο πολιτικό θράσος να "μαλώνουν" τον κύριο Ορφανό που αποκάλυψε τους αληθινούς αριθμούς. Μιλάμε για πάνω από ενάμισι εκατομμύριο οφειλή. Πως θα πληρωθεί το χρέος; Αυτό θα ήταν χρήσιμο να μας πει ο κ. Αντιδήμαρχος

Νομίζω ότι δεν είναι τυχαία η αλλαγή Προϊσταμένων στην Οικονομική Υπηρεσία.

Τα χρέη είναι τεράστια. Οφειλές κάνουν μήνες να πληρωθούν και οι προμηθευτές είναι σε απόγνωση.

Άλλες υποχρεώσεις παίρνουν χρονική προτεραιότητα, ενώ άλλες παραμένουν απλήρωτες. Εν τω μεταξύ οι ιδιώτες έχουν κόψει τιμολόγια και έχουν ήδη φορολογηθεί. Τα είπε η κ, Βλαβιανού. Δεν ξέρω πώς κοιμούνται ήσυχα;

Παρά τις εξαγγελίες τόσα χρόνια και δεν έχουν βρει ένα τρόπο ενίσχυσης του Γηροκομείου, που πληρώνει εν έτει 2023 με μαύρα μετρητά.

Η χρηματοδότηση του ΔΟΠΠΑΤ, όπως προβλέπουν οι προϋπολογισμοί που ψηφίζονται ανά έτος ποτέ δεν έχουν υλοποιηθεί και δεν έχει λάβει ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός την επιχορήγηση που δικαιούται.

Τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τουρισιτική προώθηση. Και είμαστε τουριστικός Δήμος

Θα μπορούσα να συνεχίσω επί μακρόν για τα οικονομικά αλλά το σταματώ εδώ.

Και πάω στο επόμενο που θίγει στην ανακοίνωση του ο κ. Δρούγκας.

Βλέπει διαφορές στα προγραμματικά μεταξύ εμού και του κ. Ορφανού. Τον δικαιολογώ εν μέρει διότι στην παράταξη στην οποία ανήκει δεν υπάρχει δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, σκέψεις και οράματα, πολιτικός διάλογος και συζήτηση.

Δεν καταλαβαίνει ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κ. Ορφανού σε σχέση με τον κ. Κωστούρο είναι ότι ο επικεφαλής του δικού μας συνδυασμού απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων μας διότι είναι δημοκρατικός άνθρωπος. Έτσι είναι ο δικός μας επικεφαλής

Δεν σκέπτεται ο κ. Δρούγκας ότι η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ξεκινήσει καν ένα μεγάλο έργο. Ο Γύρος της Αρβανιτιάς, η διάβρωση των ακτών, η ανυπαρξία πολιτιστικού πολυχώρου, η κατάσταση στα σχολεία, το Τριανόν, είναι πληγές που ματώνουν στην πόλη. Μάλλον πυοφορούν τόσα χρόνια.

Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Δρούγκας ότι 11 χρόνια τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει βάλει μπρος την μαρίνα. Δεν έχει καταλάβει ότι μπουλντόζες για την μαρίνα δεν θα μπουν με Δήμαρχο Κωστούρο, όπως δεν μπήκαν τόσα χρόνια παρά τις υποσχέσεις.

Μάλλον δεν έχει διανοηθεί ότι δεν είχαν υπάρχουν οι εγκρίσεις για την μαρίνα τόσα χρόνια μετά.

Η μαρίνα με τις σωστές εγκρίσεις και με νομιμότητα θα ξεκινήσει επί δημαρχίας Ορφανού.

Όλα αυτά είναι γραμμένα στο ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα του συνδυασμού που μέσα από δημοκρατικό διάλογο έχουμε αποφασίσει.

Οσονούπω.

Άντε με την πολιτική σπέκουλα. Ας τελειώνει και αυτό.

Μόνον η σπέκουλα τους έμεινε

Κώστας Καράπαυλος