Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομών των ευεργετών του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομών των ευεργετών του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή (pics,vid)

Αύγουστος 16, 2023 - 13:20

Τα αποκαλυπτήρια τριών προτομών των Μεγάλων Ευεργετών του Τεγεατικού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Αυγούστου

Όπως είναι γνωστό στον χώρο της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Παλαιάς Επισκοπής βρίσκονται οι δέκα προτομές των ευεργετών του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Τρεις από αυτές είχαν βανδαλιστεί και με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη ανακατασκευάστικαν και η περιφέρεια ανέλαβε την χρηματοδότηση δημιουργίας νέων προτομών, τις οποίες φιλοτέχνισε ο γλύπτης κ. Γεωργίου Νίκος.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, δημιούργημα των Τεγεατών της Αθήνας και του Πειραιά, δεν είναι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κοινωφελή σωματεία της χώρας μας. Είναι -κατά γενική ομολογία- και ένας από τους πλέον δραστήριους συλλόγους της Eλληνικής επικράτειας, έχοντας να επιδείξει μια πρωτοποριακή και πολυσχιδή δραστηριότητα.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1883 από θαρραλέους Τεγεάτες, με πρωτοστάτη και εμψυχωτή έναν φλογερό πατριώτη, το Λεωνίδα Σβώλο. Από τότε έλαμψε, εξακολουθώντας μέχρι τις μέρες μας να στέλνει το ελπιδοφόρο πνευματικό του φως σε όλη την Ελλάδα.

Το έργο και οι δραστηριότητες του Τεγεατικού Συνδέσμου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αδιάκοπη συλλογική προσφορά προς τον άνθρωπο και μια μεγάλη αγάπη προς τη γενέτειρα, που δεν είναι το συγκεκριμένο χωριό του καθενός αλλά μια ευρύτερη περιοχή, η Τεγέα.

Οι δέκα ευεργέτες που οι προτομές τους κοσμούμουν το Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου είναι (με σειρά τοποθέτησης)

Μ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗΣ

Κ.ΑΘ. ΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΥΛΕΡΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΒΩΛΟΣ

Β. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓ. ΣΒΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Β. ΣΒΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γ. ΛΟΓΓΟΣ