Για τρίτη μέρα καίγεται η Αλεξανδρούπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Για τρίτη μέρα καίγεται η Αλεξανδρούπολη

Αύγουστος 21, 2023 - 10:20

φωτογραφία Eurokinissi

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται να καίγεται η περιοχή γύρω από την Αλεξανδρούπολη, με χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων να έχουν γίνει στάχτη, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ ήδη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα το πρωί της Δευτέρας εντοπίζεται στην περιοχή της Νίψας βόρεια του οικισμού, όπου και επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις.

Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη σχηματίζουν μια πύρινη νοητή ευθεία που επικεντρώνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, με τον εκπρόσωπο του Γιάννη Αρτοποιό, να διευκρινίζει στην ΕΡΤ ότι το δυσκολότερο σημείο είναι το βορειανατολικό πάνω από την Εγνατία Οδό.

Από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα. Δέκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα δίνουν τη μάχη και όπως τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ οι αναταράξεις είναι συνεχείς από τις ριπές αέρα που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Ακόμα επιχειρούν 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, με το έργο τους να δυσχεραίνεται από τους ανέμους, οι οποίοι πάντως δεν καθιστούν απαγορευτικό τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων».

Το μέτωπο ανατολικότερα από το Λουτρό που απειλήθηκε ιδιαίτερα τώρα είναι πιο ελεγχόμενο ωστόσο το δασικό οικοσύστημα στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας παραμένει υπό απειλή.

in.gr