Σπίρτζης: Δεν θα ψηφίσω για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σπίρτζης: Δεν θα ψηφίσω για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αύγουστος 31, 2023 - 11:00

Την άρνησή του να συμμετάσχει στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του.

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε αντίθετος με τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι θα απέχει από τις διαδικασίες.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε: «Είναι θέση μου να μην αναμειχθώ, γιατί θεωρώ ότι παρότι οι αποφάσεις για τις διαδικασίες, λήφθηκαν αποφάσεις για τις διαδικασίες με τις οποίες έχω διαφωνήσει. Γιατί όταν ένα κόμμα, ένας πολιτικός φορέας έχει υποστεί μια τόσο μεγάλη ήττα που κατά τη γνώμη μου είναι στρατηγική της ευρύτερης παράταξης, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να κινείται μεταξύ δεξιάς – ακροδεξιάς. Νομίζω λοιπόν ότι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο χώρος και ο φορέας, όφειλε να μιλήσει να μπει σε ένα βαθύ διάλογο για τα αίτια της διαφωνίας, να βρεθούν οι διαφωνίες και οι συνθέσεις. Και στη συνέχεια οι διαφορετικές εκδοχές θα διαμόρφωναν και δύο – τρεις υποψηφιότητες. Θεωρείτε ότι δεν ξέρει ο Σωκράτης Φάμελλος να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ; Νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο γεγονός στα πολιτικά πράγματα του τόπου η ΔΕΘ».

Παράλληλα, ο Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, τονίζοντας ότι μεταξύ τους όλα κρίνονται στην επικοινωνία. Για’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο Διαρκές Συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου ούτε και στην εκλογή προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου.