Στην Ηλεία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στην Ηλεία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σεπτέμβριος 01, 2023 - 17:30

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον νομό Ηλείας κατά το διάστημα από το Σάββατο 2 έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Πατριάρχης έχει αποδεχθεί την πρόσκληση της Ι.Μ Ηλείας, των δημάρχων Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με αφορμή ειδική ημερίδα για το περιβάλλον την προσεχή Δευτέρα.

Ταυτόχρονα στην Ηλεία θα βρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Πατριάρχης και η ΠτΔ θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες των Δήμου Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην περιοχή.

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 02/09/202311:00: Άφιξη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ανδραβίδα, στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επίσημη δοξολογία.

11:45: Άφιξη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Δημαρχείο της πόλης. Ανακήρυξη τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

19:45: Άφιξη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πύργο Ηλείας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και Μπιζανίου.

20:00: Άφιξη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Δημαρχείο της πόλης. Ανακήρυξη τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Πύργου.

20:30: Κεντρική Πλατεία Πύργου. Παραδοσιακοί χοροί από τους: Λύκειο Ελληνίδων, Χοροκίνηση, Εστία Ανδραβίδας, Δρώμενα Κρέστενας. Χαιρετισμοί της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, του Δημάρχου Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ιωάννη Λέντζα.

Κυριακή 03/09/2023
07:00 – 11:00: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.

20:00: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς. Ξενάγηση.

20:30: Αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς.

Συναυλία από την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της κ. Λένας Σουρμελή και την Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων υπό την διεύθυνση της κ. Κων/νας Σακκά-Κυρίτση. Συνοδεύει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Όρτσα».

Δευτέρα 04/09/2023
10:30 – 12:30: Συνεδριακό κέντρο Π.Ε. Ηλείας

Ημερίδα με θέμα: «Η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία» παρουσία της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου.

20:00-21:30: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πύργου:

Θεατρική Παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις» με έργο «Το πανηγύρι του Κεχαίδη».

Τρίτη 05/09/2023
10:30: Άφιξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παλαιοπαναγιά) Μανωλάδας.

Ξενάγηση. Άφιξη στη Βάρδα. Άφιξη στα Λεχαινά.

11:45: Άφιξη στο Κάστρο Χλεμούτσι. Ξενάγηση.

12:45: Άφιξη στην Ιερά Μονή Βλαχερνών Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης.

Ξενάγηση.

20:00-22:00: Σκαφιδιά. Ξενοδοχείο Aldemar: Εκδήλωση με θέμα την τοπική γαστρονομία.

Τετάρτη 06/09/2023
10:00: Κορακοχώρι. Κτήμα Μερκούρη. Οικολογικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές προσεγγίσεις της εγχώριας παραγωγής. Ξενάγηση. 11:15 Άαντζόϊ. ABELON Κτήμα Μπριντζίκη. Οικολογικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές προσεγγίσεις της εγχώριας παραγωγής.

Ξενάγηση.

Εγκαίνια Έκθεσης ζωγραφικής.