Σε lockdown με εντολή ΕΛ.ΑΣ ο Βόλος λόγω της κακοκαιρίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σε lockdown με εντολή ΕΛ.ΑΣ ο Βόλος λόγω της κακοκαιρίας

Σεπτέμβριος 05, 2023 - 12:00

Υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας στον Βόλο. Η Αστυνομία απαγόρεψε την κυκλοφορία σε όλη την πόλη, αναφέρει το Meteo, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του Γρηγόρη Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, ένας ηλικιωμένος άνδρας αγνοείται στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στο Βόλο. Ο ηλικιωμένος φέρεται να παρασύρθηκε από το νερά του χειμάρρου που ανέβηκαν επικίνδυνα και γίνονται έρευνες από την Πυροσβεστική και από την Πολιτική Προστασία για τον εντοπισμό του. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε σε ηλικιωμένο που αγνοείται και μεταβαίνει στο σημείο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός σε χείμαρρο. 

Από τη σφοδρή καταιγίδα της κακοκαιρίας Daniel, που πλήττει την περιοχή για πάνω από 10 ώρες και που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα προβλήματα είναι τεράστια από τις τεράστιες ποσότητες νερού στην πόλη της Μαγνησίας. Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη και κυρίως οι παράλληλοι της παραλίας δρόμοι, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού):

- απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου,

- απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο), μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

•  Εξαιρούνται:

  (α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας

  (β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ Π.Υ.)