Οι θέσεις του Οράματος Δημιουργίας και Ανάπλι Εμπρός για τον πολιτισμό!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι θέσεις του Οράματος Δημιουργίας και Ανάπλι Εμπρός για τον πολιτισμό!

Σεπτέμβριος 27, 2023 - 19:46

Οι θέσεις του Οράματος Δημιουργίας και Ανάπλι Εμπρός για τον πολιτισμό !

Δήμος του Πολιτισμού

1.    Άμεση εκκίνηση των διαδικασιών (διεκδίκηση χώρου, διενέργειας μελετών, διεκδίκησης χρηματοδότησης) για να υλοποιηθεί ο Πολιτιστικός Πολυχώρος στα οικόπεδα πέριξ του Αγίου Αναστασίου. Ενίσχυση πρωτοβουλιών πολιτιστικών συλλόγων και αυτόνομων ομάδων πολιτιστικής δημιουργίας. Στήριξη της προσπάθειας των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που προάγουν τον πολιτισμό και ενισχύουν την ταυτότητα του τόπου (προβολή, συνέδρια, εκθέσεις, συμπόσια).

2. Λειτουργία σε σταθερή βάση ενός πολιτιστικού φόρουμ.

3.    Τέχνη στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους, Γκράφιτι, χάπενινγκς (δρώμενα) , θέατρο δρόμου, ποίηση στους τοίχους. Ποιοτική αναβάθμιση και αύξηση των υπαίθριων γλυπτών.

4. Σχεδιασμός και υλοποίηση διεθνούς Φεστιβάλ για το παιδί και το παιχνίδι με αξιοποίηση παραδοσιακών μέσων, κινούμενων σχεδίων, νέων τεχνολογιών.

5. Οργάνωση Κέντρου Νέων Τεχνολογιών για δικτύωση και ψηφιοποίηση των πολιτιστικών δρώμενων.

6. Δημιουργία ιστότοπου για την καταχώριση, την προβολή και τον συντονισμό κάθε φύσεως εκδηλώσεων.

7. Επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης. Καταγραφή όλων των έργων τέχνης του Δήμου. Σταδιακός εμπλουτισμός.

8. Δημιουργία του Μουσείου Φαρμακευτικής ιστορίας στο δημοτικό κτήριο του φαρμακείου Βοναφίν.

9.  Ανάδειξη των περίφημων γλυπτών του Νεκροταφείου Ναυπλίου.

10. Ξεκινάμε τις διαδικασίες για την ίδρυση του, ανοικτού στην πόλη και σε πολλούς χώρους, Μουσείου της πόλης του Ναυπλίου.

11.  Δημιουργούμε δημοτική κινηματογραφική λέσχη.

12. Διεκδίκηση από τους αρμοδίους της ανακαίνισης και της ανάδειξης των οικιών των μεγάλων Ναυπλιωτών λογοτεχνών Άγγελου Τερζάκη και Νίκου Καρούζου.

13. Διεκδίκηση για την ανάδειξη του διαχρονικού Κάστρου της Ακροναυπλίας και για το άνοιγμα της Πύλης του Σαγρέδου.

14. Διασώζουμε και αναδεικνύουμε τα Πυργόσπιτα Κάντιας και Αγίου Αδριανού.

15. Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Πολιτισμού για την διάσωση των διάσπαρτων σε όλον τον Δήμο σημαντικών αρχαιολογικών, βυζαντινών και θρησκευτικών μνημείων.

16. Αναδεικνύουμε κάθε ιδιωτική καλλιτεχνική προσπάθεια. Οι άνθρωποι του πολιτισμού γίνονται οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και η δημοτική αρχή ενισχύει από το παρασκήνιο. Ενισχύουμε τις καλές τέχνες, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την μουσική, τον χορό, την μικροτεχνία, τις νέες μορφές τέχνης της ψηφιακής μας εποχής.

17. Αναβαθμίζουμε την έκθεση βιβλίου.

18. Αναβαθμίζουμε το φεστιβάλ  κλασικής μουσικής.

18. Μέσα στην πενταετία θα προχωρήσουν τα έργα για το Τριανόν, το Χαμάμ και την ανακαίνιση του κτηρίου του Δημοτικού Ωδείου.

19. Τελευταίο στην απαρίθμηση των δράσεών μας , αλλά από τα πιο σημαντικά... Θα υποβάλουμε φάκελο για την ένταξη του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου με τα τρία κάστρα του και την μεγάλη ιστορία του στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.