Στη λήξη του 7ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη λήξη του 7ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Οκτώβριος 26, 2023 - 09:00

Tη λήξη του 7ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου κήρυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 30 σχολεία από όλη την Περιφέρεια, 1500 μαθητές, 2500 θεατές, παρακολούθησαν τις φετινές παραστάσεις του Φεστιβάλ αλλά και τα πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το Φεστιβάλ.

Η Πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Λέττα Πετρουλάκη ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα για τη διαχρονική υποστήριξη της Περιφέρειας στον εν λόγω θεσμό.

Στο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη το ΔΣ της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας και την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ για τη δράση του.

Τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι πάντα αρωγός στις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρνουν τους νέους μας κοντά στον πολιτισμό και ανέφερε πως το κουκλοθέατρο είναι μια πανάρχαια μορφή έκφρασης, που αγκαλιάζει γκάμα τεχνών, της υποκριτικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής κά και απευθύνεται σε μικρά παιδιά αλλά και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.