Μήνυμα του Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μήνυμα του Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οκτώβριος 28, 2023 - 17:41

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον απανταχού Ελληνισμό, που αντιστάθηκε στον φασισμό.

Το “ΟΧΙ” του 1940 ενσαρκώνει τη διαχρονική πίστη του λαού μας στα ιδανικά της Ελευθερίας, της  Δημοκρατίας, και της Ειρήνης.

Η γενιά του ’40  έδωσε σκληρές μάχες μέσα σε αντίξοες συνθήκες και δίδαξε με το παράδειγμά της,  πως ένας λαός μπορεί να στέκεται περήφανος απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους,  με όπλο του την αδάμαστη θέλησή του, τις αξίες και τα ιδανικά του.

Τα μηνύματα του Έπους του 1940 είναι  επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Η μάχη για Ελευθερία, Αυτοδιάθεση και Δικαιοσύνη παραμένει ακόμα και σήμερα το ζητούμενο σε ολόκληρη την υφήλιο.

Με θλίψη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Μέση Ανατολή. Αθώοι άνθρωποι, άμαχοι και παιδιά  χάνουν τη ζωή τους στο βωμό του μίσους.

Η χώρα μας οφείλει να στοιχηθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως το ένδοξο παρελθόν της επιτάσσει, για να μην ζήσουν ποτέ την αναζωπύρωση του φασισμού, του μίσους και του διχασμού οι νεότερες γενιές.»

Ανδρέας Πουλάς
Βουλευτής Ν. Αργολίδας
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ