ΟΕΕΣΠ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου 2023

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΟΕΕΣΠ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου 2023

Νοέμβριος 06, 2023 - 18:30

Η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου 2023, έξω από την ΑΑΔΕ Πατρών στις 8:30 πμ, δηλώνοντας την εναντίωσή της στο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε τοΥπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιοδίνει τη χαριστική βολή και συνεχίζει τον κανιβαλισμό εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, διαψεύδοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της περί «ανάπτυξης για όλους».Ισχυρίζεταιότι εισάγει στους ελεύθερους επαγγελματίες οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 10.920 ευρώ ετησίως στο όνομα της δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής, φορτώνοντάς τους όμως με νέα αδιέξοδα, με άδικα βάρη και επιπλέον χρέη. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι φοροκλέφτες και η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει αλλού τη φοροδιαφυγή, κυρίως σε αυτούς που χρόνια τώρα χαϊδεύει και υπακούει σε κάθε κέλευσμά τους.
Αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση των συναδέλφων και την αναταραχή που έχειπροκαλέσει το νομοσχέδιο αυτό σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, η Ο.Ε.ΕΣ.Π. διεκδικεί:
•    Άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
•    Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
•    Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
•    Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

Οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε και να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Οι πολυεθνικές και οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πρέπει να σταματήσουν να ευνοούνται προκλητικά από την κυβέρνηση.

Εκ της Ομοσπονδίας