ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γυρνάνε οι αποχωρήσαντες στην ΚΕ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γυρνάνε οι αποχωρήσαντες στην ΚΕ

Νοέμβριος 12, 2023 - 12:50

Το πουλόβερ ξεκίνησε να ξηλώνεται στην Κουμουνδούρου μετά τη χθεσινή αποχώρηση των «6+6», της ομάδας Τεμπονέρα και της «Ομπρέλας» από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που αποτελούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον το ένα τρίτο των μελών του οργάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη αυτών των τριών τάσεων πολύ δύσκολα θα γυρίσουν σήμερα στις εργασίες της δεύτερης μέρας της ΚΕ, με αυτούς της «Ομπρέλας», μάλιστα, να φέρονται ότι έχουν αποφασίσει πως θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας και την πλήρη αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, υπό διακύβευση με την ηγεσία του κόμματος, μοιάζουν να βρίσκονται οι σχέσεις και άλλων δεκάδων στελεχών της ΚΕ, οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις 4 διαγραφές.

Επιπλέον, υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια για την επιλογή του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει τις εργασίες της ΚΕ με μια τόσο πολωτική ομιλία, αλλά και για τον τρόπο που ο Πάνος Ρήγας απέρριψε (ως επικεφαλής του προεδρείου της ΚΕ) το αίτημα των αποχωρησάντων να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα του δημοψηφίσματος στην έναρξη της συνεδρίασης. Επίσης, πολλοί επισημαίνουν ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα με τα δημοσκοπικά νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν πτωτική πορεία.

dikaiologitika.gr