ΠεΣυ Πελοποννήσου: 7 εκατ. ευρώ επιπλέον για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠεΣυ Πελοποννήσου: 7 εκατ. ευρώ επιπλέον για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Νοέμβριος 16, 2023 - 10:30

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, ανακοινώθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσία, μάλιστα, του προέδρου του ΦΟΔΣΑ. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η όλη διαχείριση κοστίζει ακριβότερα από όσο είχε αποφασιστεί, ενώ υπάρχει και εμπλοκή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιπλέον 7 εκατ. ευρώ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η τροποποίηση αυτή του προϋπολογισμού ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ακόμα, πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλοί Δήμοι χρωστούν πολλά χρήματα στην εταιρία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα, και αυτό το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστεί, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πληρώσει πολλά χρήματα ήδη, εξαιτίας αυτού.

Όλα αυτά, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους, λίγες μέρες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια της μονάδας της Παλαιόχουνης, παρουσία του Πρωθυπουργού.

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΕ έκρινε φωτογραφικό και υπερκοστολογημένο τον διαγωνισμό για τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.