Λουτρό αίματος στη Γάζα - Οι Ισραηλινοί χτυπούν νοσοκομεία και σχολεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λουτρό αίματος στη Γάζα - Οι Ισραηλινοί χτυπούν νοσοκομεία και σχολεία

Νοέμβριος 19, 2023 - 11:30

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) εντείνει τα χτυπήματά του τόσο στον βορρά όσο και στον νότο στη Γάζα.

Εξαπολύει επιθέσεις ακόμα και κατά προσφυγικών καταυλισμών του ΟΗΕ –όπως η πολύνεκρη επιδρομή που έγινε το Σάββατο στο σχολείο «Αλ-Φαχούρα» (al-Fakhoura) στην Τζαμπάλια– ή να «προωθήσει» την εκκένωση νοσοκομείων –όπως στην περίπτωση του Αλ-Σίφα, δηλαδή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας. 

Από την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς (στις 7 Οκτωβρίου) κατά του Ισραήλ –μια επίθεση που «όπλισε το χέρι» του IDF– ο ισραηλινός στρατός έχει αναγκάσει σε εκτοπισμό περίπου τα 2/3 των 2,3 εκατ. Παλαιστινίων αμάχων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, έχει βομβαρδίσει πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την ίδια την πόλη της Γάζας, χτυπώντας σημαντικό κομμάτι του αστικού ιστού.

Σύμφωνα με τον τελευταίο (τραγικό) απολογισμό από το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 12.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτωβρίου. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 5.000 παιδιά και 3.300 γυναίκες. Στους 30.000 ανέρχονται οι τραυματίες. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς τονίζει ότι δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους του βόρειου τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ότι είναι αδύνατον να καταγραφούν, διότι ο ισραηλινός στρατός βάλλει κατά των ασθενοφόρων και του νοσηλευτικού προσωπικού που προσπαθεί να πλησιάσει.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.