ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ένα βήμα πριν από την έξοδο και η ομάδα Αχτσιόγλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ένα βήμα πριν από την έξοδο και η ομάδα Αχτσιόγλου

Νοέμβριος 20, 2023 - 11:50

φωτογραφία Eurokinissi-Γιώργος Κονταρίνης

Χθες Κυριακή στις 11:00 περίπου ξεκίνησε η πανελλαδική συνδιάσκεψη χιλίων και πλέον μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, της λεγόμενης ομάδας «6 + 6», η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:00. Ήταν μια θυελλώδης συνεδρίαση.

Από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου υπογραμμίζεται ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης». Τονίζεται, ακόμη, ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος από την πλευρά του, επέκρινε τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και υπερασπίστηκε την προοπτική αποχώρησης από το κόμμα. Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε κατά την τοποθέτησή του ότι δεν υπάρχει κάποια προσωπική βεντέτα με τον Στέφανο Κασσελάκη και ότι το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η καθυστέρηση κάνει μόνο κακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το πρωί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τόνιζε σε πολιτική της απόφαση: «Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με την παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στην πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς».