Ιωάννα Λυτρίβη: Χρέος μας είναι οι γυναίκες θύματα βίας να σπάσουν τα δεσμά του φόβου (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ιωάννα Λυτρίβη: Χρέος μας είναι οι γυναίκες θύματα βίας να σπάσουν τα δεσμά του φόβου (vid)

Νοέμβριος 28, 2023 - 10:50

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Λυτρίβη πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε σε στοιχεία που αφορούν αυτή την πτυχή της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει. Μίλησε για το έλλειμμα εκπαίδευσης, ελευθερίας και ενσυναίσθησης στην ελληνική κοινωνία, ενώ ανέφερε ότι η βία πλήττει κατάφωρα την αξιοπρέπεια των γυναικών και των κοριτσιών.

Σε κάθε γυναικοκτονία, προβάλλουν πρόσωπα καθημερινά και οικεία: Η σύντροφος, η φίλη, η αδερφή. Στις μορφές τους αντικατοπτρίζεται και η βαριά ευθύνη όλων μας.

Η κυρία Λυτρίβη σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook:

Χρέος μας είναι να ωθήσουμε τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια να σπάσουν τη σιωπή του φόβου, να νιώσουν δυνατές και ασφαλείς, να διώξουν κάθε αίσθημα ντροπής ή ενοχής.

Να βιώσουν ότι αποτελούν τα ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας της ορατότητας και της συμπερίληψης.

Για αυτό και πρέπει, ως Πολιτεία και κοινωνία, οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες μας, οι δημόσιες και ιδιωτικές συμπεριφορές μας, να δώσουν σε κάθε κακοποιητή, το μήνυμα και το στίγμα της μηδενικής ανοχής.

Από την ομιλία μου κατά την επετειακή αναφορά στη Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στην Ολομέλεια της Βουλής.