Κτηματολόγιο: 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κτηματολόγιο: 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα

Δεκέμβριος 07, 2023 - 13:50

Με αφορμή το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Δευτέρα, 11/12/2023.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν συνοπτικά:

    στην άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Φορέα, τόσο μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, όσο και μέσω των διαδικασιών της κινητικότητας.
    στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων απαρχαιωμένων συστημάτων πληροφορικής και δικτύων.
    στην διατήρηση της οργανικής δομής του Ελληνικού Κτηματολογίου.
    στην αναγνώριση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του συνόλου των υπαλλήλων, για κάθε νόμιμη χρήση
    στην ένταξη των υπαλλήλων του Ελληνικού Κτηματολογίου σε ειδικό μισθολόγιο
    στην χορήγηση του κινήτρου απόδοσης οριζόντια σε όλο το προσωπικό του φορέα και για το 2023, χρονιά κατά την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση.
    στην ισότιμη αντιμετώπιση των αναπληρωτών προϊσταμένων, με τους προϊστάμενους του Φορέα
    στην κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του νόμου 5046/23, που αφορά στον περιορισμό δικαιωμάτων του προσωπικού (συμμετοχή στις διαδικασίες της κινητικότητας)

Αντιδρούμε

    στην τραγική υποστελέχωση του Φορέα
    στην απαξίωση του έμπειρου προσωπικού του,
    στην αδικαιολόγητη ανάθεση υπηρεσιών και εργασιών σε εξωτερικούς φορείς με την διαδικασία του “outsourcing”,
    στην υπονόμευση του ρόλου των Κτηματολογικών Γραφείων και των Υποκαταστημάτων του Φορέα.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο σήμερα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, αφού καλείται να διαχειριστεί παράλληλα την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης όλης της χώρας, την απορρόφηση όλων των υπό κατάργηση υποθηκοφυλακείων της χώρας και παράλληλα να παράσχει αξιόπιστες υπηρεσίες προς τους συναλλασσόμενους.

Το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα όπως είχε χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν, το νούμερο ένα αναπτυξιακό εργαλείο του τόπου, αντιμετωπίζει σήμερα σωρεία προβλημάτων τα οποία λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να στρέψει το βλέμμα της στα σοβαρά ζητήματα του προσωπικού του Ελληνικού Κτηματολογίου και της υπηρεσίας, ώστε όλοι μαζί να αποδώσουμε στην ελληνική κοινωνία υπηρεσίες άξιες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, με σεβασμό στον συναλλασσόμενο και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.