Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας πενθεί - Μεσίστιες οι σημαίες στο Επισκοπείο (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας πενθεί - Μεσίστιες οι σημαίες στο Επισκοπείο (pics,vid)

Δεκέμβριος 19, 2023 - 13:20

Βαθιά συγκινημένος από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο οποίος και ανέλαβε τοποτηρητής της Μητρόπολής μας, μετέβη στο Επισκοπείο στην Τρίπολη το μεσημέρι της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, προκειμένου να παραστεί σε σύσκεψη με τους φορείς. Ο κ.κ. Ευστάθιος στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανήγγειλε επίσημα ότι μετέστη εις Κύριον το πρωί της ίδιας μέρας ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.

«Γινόμαστε φτωχότεροι με την απώλεια του εκλεκτού μας Ιεράχη ο οποίος εκπροσώπησε επάξια την Εκκλησία και ήταν άνθρωπος των έργων», ανέφερε ο κ.κ. Ευστάθιος μιλώντας για τον μεταστάντα Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, τον οποίο γνώριζε επί 60 χρόνια.

Ο Μαντινείας και Κυνουρίας άφησε ένα αποτύπωμα που δεν θα σβήσει εύκολα

Όσον αφορά στα διαδικαστικά, ανέφερε ότι η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ., από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη. Σημειωτέον ότι ο μεταστάς είχε ο ίδιος αναλάβει να φέρει εις πέρας την κατασκευή του μνήματός του.

Από αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το πρωί το σκήνωμα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, όπου θα τελεστούν Λειτουργία και Αγρυπνία.

ArcadiaPortal.gr O Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης για την εκδημία του κυρού Αλεξάνδρου