Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στον υγρότοπο της Νέας Κίου οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στον υγρότοπο της Νέας Κίου οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών

Ιανουάριος 11, 2024 - 22:10

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευήθα πραγματοποιηθούν στον υγρότοπο της Νέας Κίου οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ).

Oι ΜΕΚΥΠ είναι μέρος ενός προγράμματος παρακολούθησης βιοποικιλότητας (International Waterbird Census της Wetlands International), και λαμβάνουν χώρα σε περισσότερες από 100 χώρες. Συμμετέχουν χιλιάδες ορνιθοπαρατηρητές ανά τον κόσμο, κάνοντας τις ΜΕΚΥΠ ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα citizen science παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, όπου οι ΜΕΚΥΠ συντονίζονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εκατοντάδες εθελοντές ανά την χώρα εξορμούμε στους υγροτόπους στα μέσα Ιανουαρίου, καταμετρώντας τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά (πάπιες, ερωδιοί, γλάροι, κορμοράνοι, βουτηχτάρια, παρυδάτια κ.α.).

Στις φετινές ΜΕΚΥΠ της Νέας Κίου προσκαλούμε όσα μέλη της ομάδας ενδιαφέρονται να ανταμώσουμε και να καταγράψουμε μαζί. Οι καταμετρήσεις θα γίνουν πιθανότατα νωρίς το πρωί, οπότε και τα περισσότερα πτηνά παρουσιάζουν την μεγαλύτερη κινητικότητα.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν να με ενημερώσουν με ένα μήνυμα στο Messengerή στο drosogeo@gmail.com για μετέπειτα συνεννοήσεις για την ώρα και τόπο συνάντησης!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.ornithologiki.gr/.../115-mesoxeimoniatikes...