Λαφαζάνης: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή για διάσωση κατοικιών από πλειστηριασμούς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαφαζάνης: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή για διάσωση κατοικιών από πλειστηριασμούς

Ιανουάριος 13, 2024 - 13:00
Το Τριμελές Πρωτοδικείο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου καταδίκασε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους τρεις συναγωνιστές του, Αντώνη Μαυρομμάτη και τα αδέλφια Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλο, σε 18 μήνες φυλάκιση μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών.
 
Υπενθυμίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε μιλήσει τότε για «κύκλωμα» συμβολαιογράφων ληστεύει λαϊκές περιουσίες.
 
Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν άσκηση βία κατά των ΜΑΤ προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς, η έδρα αγνόησε πλήρως την εισήγηση και προχώρησε στην καταδίκη τους.
 
ΚΚΕ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση
 
Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018 είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «αποδεικνύεται εν προκειμένω «η συνέχεια του κράτους», αφού η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούν τα «κοράκια» ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία».
 
Καταλήγοντας τονίζει ότι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα «κοράκια» θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει».