100 χιλιάδες ευρώ για την ανάδειξη του χώρου της Α' Εθνοσυνέλευσης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

100 χιλιάδες ευρώ για την ανάδειξη του χώρου της Α' Εθνοσυνέλευσης

Μάρτιος 27, 2012 - 16:32

Εκθεσιακός χώρος το νεοκλασικό κτίριο του Τσίλλερ

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στο Δήμο Επιδαύρου και συγκεκριμένα στη Νέα Επίδαυρο υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων δια του Προέδρου της κ. Πετσάλνικου και του Δήμου Επιδαύρου δια του Δήμαρχου του κ. Γκάτζιου για την μετατροπή του νεοκλασικού –κτιρίου του Τσίλλερ σε εκθεσιακό χώρο.

Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε πως η Βουλή αποδεχόμενη το αίτημα του Δήμου και συνεκτιμώντας την ιστορική αξία του χώρου και την αξ’ αυτής συνεπαγόμενη αναγκαιότητα αναβάθμισης του, καθώς επίσης τους ιστορικούς δεσμούς της με το χώρο, όπου λειτούργησε το πρώτο Κοινοβούλιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και υιοθετήθηκε το πρώτο επίσημο συνταγματικό κείμενο εθνικής εμβέλειας ,αποφάσισε να διαθέσει συνολικό ποσό έως εκατό χιλιάδες Ευρώ (100.000), προκειμένου, να πραγματοποιηθούν μέσα από την κοινή δράση των δύο συμβαλλομένων μερών οι στόχοι, που αναπτύσσονται  στη παρούσα συμφωνία.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Γκάτζιος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:    
«Σας καλωσορίζουμε σήμερα στη Νέα Επίδαυρο του Δήμου Επιδαύρου με ιδιαίτερη χαρά και βαθειά ικανοποίηση αφού η Βουλή των Ελλήνων όχι μόνο ανταποκρίνεται πλέον έμπρακτα και ουσιαστικά στο πάγιο αίτημα αυτού του τόπου για αναβάθμιση της επετείου προς τιμή της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων το 1821 αλλά επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στην ανάπλαση της πλατείας της Εθνοσυνέλευσης με άμεση ενεργοποίηση των τεχνικών της υπηρεσιών γι΄ αυτό το σκοπό.
Οι προσπάθειες των Βουλευτών του Νομού και κυρίως η επιμονή που επέδειξε η Νέα Δημοτική Αρχή που εργάστηκε με ζήλο προκειμένου να ευοδωθούν οι προσδοκίες όχι μόνο της Τοπικής Κοινωνίας αλλά όλων όσοι πιστεύουμε στη Δημοκρατία, την Ισότητα και την Δικαιοσύνη, παίρνουν σήμερα σάρκα και οστά με την υπογραφή αυτού του συμφώνου.
    Αυτός ο τόπος κουβαλάει από τότε, τη στιγμή δηλαδή της σύγκλισης της Α΄ Εθνοσυνέλευσης την ιερότητα και την βαρύτητα αυτής της πράξης που σηματοδότησε την πορεία και την εξέλιξη της πολιτικής ύπαρξης του Ελληνικού κράτους.   
    Αυτός ο τόπος σήμερα δικαιώνεται αφού η Βουλή δια του Προέδρου της αναγνωρίζει τη σημασία αυτής της σπουδαίας ιστορικής στιγμής για την Ελλάδα αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή.»
    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, καθώς και οι τοπικές αρχές του Δήμου Επιδαύρου .