«Πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τα γεννά και τα θρέφει»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τα γεννά και τα θρέφει»

Ιανουάριος 17, 2024 - 17:50

 Παρέμβαση στη συζήτηση για την «καταπολέμηση της επανεμφάνισης του νεοφασισμού στην Ευρώπη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Τα αστικά κόμματα ξαφνικά "προβληματίζονται για την άνοδο της ακροδεξιάς". Μα είναι εκείνοι που με την αντιλαϊκή τους πολιτική, διαχρονικά αποτελούν τους μεγαλύτερους χορηγούς της. Όπως στο δίλημμα "Μακρόν-Λεπέν", όπου η "πανστρατιά" υπέρ του Μακρόν, εκτόξευσε τα ποσοστά της Λεπέν, και τώρα από κοινού ψηφίζουν νόμους εκτρώματα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν είναι για παράδειγμα η "ακροδεξιά" στην κυβέρνηση στην Ιταλία; Δεν στηρίζει την κυβερνηση στη Σουηδία και αλλού;

Ή μήπως η ΕΕ δεν έχει ενσωματώσει την ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού, την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, κάθε λογής αντικομμουνιστικές αθλιότητες; Η ΕΕ απαιτεί διώξεις εναντίον κομμουνιστών, θέτει Κομμουνιστικά Κόμματα εκτός νόμου, ενώ καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες, όπως της Χρυσής Αυγής, είναι ακόμη ευρωβουλευτές!

Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, από κοινού με την "ακροδεξιά" στήριξαν την γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Στήριξαν φασιστικές δυνάμεις, όπως το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία. Αποδεικνύεται ότι η "ακροδεξιά" είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που όλα τα αστικά κόμματα υπερασπίζονται.

Επομένως, πάλη ενάντια στο φασισμό, σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τον γεννά. Γι’ αυτό, πιο ισχυρό ΚΚΕ, για πιο δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα ενάντια σε αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού».

17/01/2024                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ