Γ. Τρουπής: Η ΕΝΟΑΠ προωθεί τις εξαγωγές κρασιού - Κάλεσμα στο Peloponnese Wine Festival (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Τρουπής: Η ΕΝΟΑΠ προωθεί τις εξαγωγές κρασιού - Κάλεσμα στο Peloponnese Wine Festival (vid)

Ιανουάριος 21, 2024 - 10:20

Για το Peloponnese Wine Festival, τη σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα που διοργανώνεται για 16η χρονιά  με σκοπό να αναδείξει τα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) κ. Γιάννης Τρουπής στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» και στην εκπομπή «In Business».

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαριου, 51 παραγωγοί από την Πελοπόννησο θα υποδεχθούν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, από τις 12:00 ως τις 21:00.

Ο κ. Γιάννης Τρουπής κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε σε αυτή τη πολύ σημαντική συνάντηση των οινοποιών της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα στο ευχάριστο περιβάλλον ενός Vintage Room, να δοκιμάσουν και πεπαλαιωμένα κρασιά, αλλά και όλα τα κρασιά της Πελοποννήσου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών, στόχος είναι η ανάδειξη των κρασιών του τόπου μας, αλλά και η ενδυνάμωση των εξαγωγών. Ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να προωθηθούν οι οίνοι μας στις χώρες του Μπενελούξ, όπου το κρασί αγαπιέται και καταναλώνεται πολύ, λέγοντας ότι η Ένωση διοργανώνει εξορμήσεις στις Βρυξέλλες προς αυτόν τον σκοπό.

Το ελληνικό κρασί έχει υπεραξία

Ο κ. Τρουπής, ακόμα, μίλησε για τους νέους οινοποιούς και τις προσπάθειές τους, επισημαίνοντας ότι γίνονται άλματα εκσυγχρονισμού και προόδου στον τομέα της οινοποιίας αλλά και της επιχειρηματικότητας και κάλεσε όλους τους οινόφιλους να επισκεφθούν το Φεστιβάλ.