«Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα η αποχή Βορίδη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα η αποχή Βορίδη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Ιανουάριος 25, 2024 - 20:50

Για «σοβαρό θέμα κοινοβουλευτικής τάξης και κυβερνητικό» που έχει προκύψει καθώς ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.
«Εγείρεται μεγάλο πολιτικό ζήτημα και στον κοινοβουλευτικό κανόνα. Θα έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση, όταν ο αντ' ΄αυτού του κ. Μητσοτάκη δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Πώς θα τοποθετείται από εδώ και εμπρός στη Βουλή;», σχολίασε. Τόνισε ότι «εμείς σε όποιο νομοσχέδιο και σε όποιο άρθρο συμφωνούμε το ψηφίζουμε. Σε όποιο διαφωνούμε ασκούμε κριτική για να το διορθώσει η κυβέρνηση. Δεν είναι όμως δυνατόν ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης να διαφωνεί, να μην ψηφίζει νομοσχέδιο και να παραμένει στη θέση του», σημείωσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αφού ”ταλαιπώρησε” την πολιτική για περίπου ένα εξάμηνο μέχρι να τολμήσει να δημοσιοποιήσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μόλις χθες το βράδυ με περιορισμένη διαβούλευση μίας εβδομάδας» και προσέθεσε πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν εξαντλείται σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα.