Δημοσκοπήσεις: Έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημοσκοπήσεις: Έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση

Ιανουάριος 26, 2024 - 10:50

Τέσσερις διαφορετικές δημοσκοπήσεις έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα και σε αυτές, συνολικά, έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της.

Στην έρευνα της GPO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το 57,6% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 41,7% των πολιτών το κρίνει θετικά και μάλλον θετικά.

Στη δημοσκόπηση της MRB, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το 64,3% αξιολογεί μάλλον και σίγουρα αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης, έναντι 31,8% που την κρίνει σίγουρα θετικά και μάλλον θετικά.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB το 70,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1 το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, έναντι 42,4% που απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, τέλος, το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα βρίσκονται στη λάθος κατεύθυνση, έναντι 34% που πιστεύει ότι πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση.