Μήνυμα Πιερρακάκη για ψηφιακή εξεταστική στα πανεπιστήμια και αντιδράσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μήνυμα Πιερρακάκη για ψηφιακή εξεταστική στα πανεπιστήμια και αντιδράσεις

Ιανουάριος 26, 2024 - 14:50

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης χθες με εγκύκλιο που απέστειλε στα Πανεπιστήμια υπενθύμισε στις διοικήσεις ότι υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής εξέτασης. Η εξ αποστάσεως εξεταστική είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν κατά την περίοδο της πανδημίας δεν αποτελούσε ισχυρό σενάριο στις συζητήσεις των πρυτάνεων τις προηγούμενες ημέρες για να σωθεί η τρέχουσα εξεταστική, καθώς σε κατ’ ιδίαν ή και δημόσιες συζητήσεις η πλειοψηφία εξέφραζε την άποψη ότι αυτό θα υποβάθμιζε την ποιότητα των σπουδών.

Η παρατεταμένη διάρκεια των καταλήψεων οδήγησαν πάνω από 300 φοιτητές της Νομικής της ΕΚΠΑ να στείλουν επιστολή στην κοσμητεία κ τη πρυτανεία να βρεθεί κάποια λύση για τους τελειόφοιτους ώστε να μην χάσουν το εξάμηνο τους ή την συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακά εξαιτίας των καταλήψεων.

Πριν σταλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η Κοσμητεία της Νομικής του ΕΚΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα υπάρξει ειδική εξέταση για τις περιπτώσεις των φοιτητών που είναι επί πτυχίω , δηλαδή από το 9ο εξάμηνο και πάνω όπως και για τους φοιτητές  ο υπουργός παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με εγκύκλιο που απέστειλε στα πανεπιστήμια Erasmus από ξένα πανεπιστήμια. Όσο για την εξεταστική των προπτυχιακών μαθημάτων ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η εμπειρία πάντως υπάρχει στα πανεπιστήμια για το πώς θα διοργανώσουν τις εξετάσεις σε περιπτώσεις που παρεμποδίζεται η λειτουργία των πανεπιστημίων, όμως οι διοικήσεις έχουν τον τελικό λόγο για το πώς θα προχωρήσουν εν μέσω καταλήψεων.