Πάνω από 5.500 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για την ισότητα στον γάμο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πάνω από 5.500 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για την ισότητα στον γάμο

Ιανουάριος 31, 2024 - 18:20

Διχασμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αυτό αποτυπώνεται στα σχόλια που έγραψαν οι πολίτες κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις.

Αρκετοί είναι εκείνοι από αυτούς που διαφωνούν, οι οποίοι επικαλούνται την Εκκλησία, λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Άλλοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και θέτουν ερωτήματα και άλλοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

«Βαθύτατη θλίψη. Ο Θεός θα στείλει την οργή Του. Σόδομα και Γόμορρα. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Ντροπή και αίσχος. Είναι αμαρτία, το λέει και ο Απόστολος Παύλος. Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι όταν ψηφίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί θα έρθει η τιμωρία του Θεού. Τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο» είναι κάποιες από τις αναφορές εκείνων που διαφωνούν.

«Θα λύσει αρκετά προβλήματα. Συγχαρητήρια. Επιτέλους πάμε ένα βήμα μπροστά. Θετική κίνηση», γράφουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Κάποιοι θέτουν προβληματισμούς, όπως τι θα γίνει σε περίπτωση χωρισμού ενός ομόφυλου ζευγαριού και αν προβλέπεται κάτι στο νομοσχέδιο.